• Vashiány, szédülés, fejfájás

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr/Nő! 1,5 hete tart nálam folyamatos szédülés, amelyhez van, amikor fejfájás is társul. A szédülésem nem forgó jellegű, inkább olyan bizonytalanság érzés, ha mozgatom a fejemet, felkelek vagy felállok, akkor olykor erősödik. Éjszaka jól tudok aludni, azzal nincs semmi gond. Vérképemben az eltérések: hemoglobin 11,90 g/l, MCV: 76,20 fl, vas 3,6 umol/l. A belgyógyász orvosom vastablettát írt fel, amit 3 napja szedek, de a szinte folyamatos szédülés továbbra is fennáll. A fejfájás néha erősebb, néha gyengébb. Neurológusnál is jártam, ő mindent rendben talált, azt mondta, nem indokolt a ct vagy mri vizsgálat. Több mint fél éve heliko fertőzéssel is kezelnek, rengeteg antibiotikumot beszedtem, most éppen klion-nal kezelnek. Kérdésem az lenne, hogy a vashiány okozhat ilyen panaszokat? Lehet agydaganatom is? Félek, hogy mi lehet a bajom? Mit javasol, mit tegyek?

        Dr. Molnár Anna válasza a vashiány témában

        Kedves Kérdező! Az Ön vasszintje valóban alacsonyabb, de vérképe rendezett, ezért forgó jellegű szédülését nagy valószínűséggel nem magyarázza! Hirtelen felállás, helyzetváltoztatás kapcsán észlelt szédülést gyakran vérnyomás esés váltja ki (alkati sajátság, ún. orthosztatikus hypotenzió). Amennyiben neurológus góctünetet nem talált,agydaganatra ne gondoljon! Panaszai hátterében leginkább a fent említett alacsony vérnyomás, illetve vírusfertőzés állhat.


        Dr. Molnár Anna
        gyermekgyógyász

        Dr. Molnár Anna

        Kérdés: 2011. május 13., 18:47; Megválaszolva: 2011. május 17., 09:03

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Kedves Doktornő! Körülbelül két héttel ezelőtt a bál kulcscson árokba találtam egy csomót ami nem fáj és mozog.Nem mélyen.Mivel nemrég beteg voltam kontról vérvétel után megmutattam au orvosnak de azt mondta nem kell vele foglalkozni lehet...