• MVT

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves Doktorno! 3 hete melyvenas trombozisom volt,es kis verrogot talaltak a tudombe. Kerdesem az lenne,hogy mennyi ido javasolt ezzel a betegseggel pihenni? En allo,nehez fizikai munkat vegzek,es ilyenkor fasli hasznalata javasolt?? Koszonom valaszat! Hanna

        Dr. Szanyi Andrea válasza a mélyvénás trombózis témában

        Kedves Kérdező ! Tüdőembolia , mélyvénás trombozis lezajlása után közepesen nehéz fizikai munkát végzők esetén legalább egy hónap, nehéz fizikai munka esetén legalább két hónap pihenés javasolt. Természetesen függ attól is, milyen kiterjedt volt a tüdőembolia. Mélyvénás trombózis után rugalmas pólya (fásli) illetve kompressziós harisnya viselése mindenképpen javasolt a véralvadást gátló szer (pl. Syncumar) mellett, amit feltételezhetően szed.


        Dr. Szanyi Andrea
        belgyógyász, háziorvos, geriáter Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Szanyi Andrea

        Kérdés: 2011. április 24., 13:47; Megválaszolva: 2011. április 27., 14:00

      • Kérdések és válaszok a témakörben: