• Magas trombocita szám kockázatos?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves Doktor Úr/Doktornő! Vérképemmel kapcsolatban szeretném a segítségét kérni. 37. hetet betöltött kismamaként rutin vérkép során a tromobocita szám 145 Giga/L lett. Emiatt az orvosom trombocita kontroll vizsgálatot kért, ahol a következő eredmények lettek: Prothrombin (INR) 1,0 APTT 44,1 s Thrombin idő 14,4 s Thrombin idő kontroll 19,5 s Fibrinogén 4,4 g/L Trombocita 143 Giga/L Visszanéztem a korábbi leleteimet, a trombocitaszám mindig 250 alatt volt, már az első trimeszteri vérvételen is, de szépen fokozatosan csökkent. Az orvosomhoz csak jövő héten kell mennem, és az interneten csupa negatívumot találtam a témával kapcsolatban. Szeretném megkérdezni, hogy mire számíthatok, milyen veszélyeket és kockázatot jelent ez a laboreredmény így a terhesség vége felé. Üdvözlettel: Dóra

        WEBBeteg szakértő válasza a trombocita témában

        Kedves Kérdező! Az Ön vérlemezkeszáma nem alacsony, vérzésveszélyt nem jelent! Terhessége előrehaladtával a thrombocytaszám lényegesen (<50 G/L) nem csökkent, ezért a továbbiakban egyszerű vérképkontroll javasolt!


        WEBBeteg szerkesztőség

        Kérdés: 2011. április 19., 17:17; Megválaszolva: 2011. április 20., 19:03

      • Kérdések és válaszok a témakörben: