• Lelet

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves doktornö! azzal a kérdéssel fordulok önhöz h voltam vérvételen és a leleten az alábbi értékek tértek el neutrophil szám 2.48 neutrophil% 38.50 limphocyta% 46.20 eosinophil% 5.80 szérum klorid 108 alk. foszfatáz 331 meg tudná mondani h mi bajom van segítségét elöre is köszönöm

        Dr. Pataky Nóra válasza a vérkép témában

        Kedves Kérdező! Fizikális vizsgálat nélkül nehéz válaszolnom valamint kérdés h. van-e panasza. A neutrophil sejtek aránya vérképében normál tartományban van. A limphocytak aránya leggyakrabban vírusfertőzéskor emelkedhet meg.Az eosinophil sejtek aránya leggyakrabban allergiás kórképekben emelkedhet meg.A se. klorid emelkedhet ha pld.nem fogyaszt elég folyadékot.Alk. foszfatáz emelkedhet a máj vagy a csont kóros eltéréseiben. Összességében nagy aggodalomra nincs ok.


        Dr. Pataky Nóra
        Családorvos

        Dr. Pataky Nóra

        Kérdés: 2011. április 12., 21:18; Megválaszolva: 2011. május 06., 08:54

      • Kérdések és válaszok a témakörben: