• ITP-beteg

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt doktor úr! Elkeseredett 44éves ITP beteg vagyok.2008-ban pöttyszerű bevérzéseim voltak. Sajnos feleslegesen kivették a lépem, 3hét kórházi kezelés után.Azonban ez sem segíetett a gyogyulásomban. Minden féle kezelést kaptam(gyógyszeres, infúziós).Medrolt szedtem 1,5évig, sok mellékhatása volt(megdagadtam, hogy nem kaptam levegőt).Műtét előtti értékek: 6,8,4,26.Műtét után pár napig:158,260,104.A napokban már csak 15. Csontvelőt is vettek, nem is egyszer.2009.01.20. négy alkalommal anti CD20 immunterápiát kaptam, de sajnos az sem segített. Kérem a doktor úr véleményezését.Köszönöm.

        Dr. Váróczy László PhD válasza a ITP témában

        Kedves Érdeklődő! A kórtörténete alapján az a véleményem, hogy meg kellene próbálkozni az ITP terápiájának két új "csodafegyverének" valamelyikével: a romiplostimmal (NPlate) vagy az eltrombopaggal (Revolade). Ezek igen drága, de hatékony gyógyszerek. A finanszírozáshoz ún. egyedi méltányossági kérelmet kellene írnia az Országos Egészségbiztosítási Pénztárhoz. Mindenképpen konzultáljon a gondozó hematológusával, biztosan fog Önnek segíteni a drága gyógyszer beszerzésében.


        Dr. Váróczy László PhD
        belgyógyász-hematológus

        Dr. Váróczy László PhD

        Kérdés: 2011. április 09., 21:25; Megválaszolva: 2011. április 11., 17:20

      • Kérdések és válaszok a témakörben: