• ITP

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Jó napot kivánok doktor ur!következö lenne a kérdésem:0% os trombocita számom volt szteroidok hatására sem nagyon emelkedett viszont medrol hatására emelkedett levették a csont velőt és nem állapitottak meg eltérést és mai napig kisebb bör irritciok esetén is kiütések jelentkeznek a börömön.mi a tehendö?

        Dr. Váróczy László PhD válasza a ITP témában

        Kedves Érdeklődő! Ha a trombocitaszáma valóban tartósan 0 (nulla), akkor az egy igen komoly állapot: könnyen súlyos, életveszélyes vérzés léphet fel! ITP esetén a probléma nem a csontvelővel van, hanem az immunrendszerrel, mely vérlemezkéket pusztító ellenanyagokat termel. Kezelni kell, ennek egyik eszköze a szteroid ( a Medrol is egy szteroidkészítmény, így Ön valamit félreérthetett), ha ez nem működne, még jó néhány egyéb gyógyszerrel lehet próbálkozni, illetve hosszabb távon a lép műtétei eltávolítása is jótékony lehet.


        Dr. Váróczy László PhD
        belgyógyász-hematológus

        Dr. Váróczy László PhD

        Kérdés: 2011. április 03., 19:08; Megválaszolva: 2011. április 07., 20:43

      • Kérdések és válaszok a témakörben: