• Mélyvénás trombózis

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves Doktornő! Nagyon köszönöm szíves válaszát! Nem dohányzom, fogamzásgátló tablettát ugyan évekig szedtem, de kb. 3-4 éve elhagytam. A vérnyomásom kicsit magas (gyógyszerrel kezelve), van egy enyhe túlsúlyom, de most két hónapja egy életmód változtatás kapcsán sikerült néhány felesleges kilótól megszabadulnom, így a vérnyomásom is kicsit alacsonyabb lett. A további kérdésem még az lenne, hogy a szinte állandó lábfeszülés természetes trombózis után másfél évvel? Ez már mindig így lesz? És amit elfelejtettem: kompressziós harisnyát nem tudom hordani, mert kiütéses leszek tőle, viszket a bőröm alatta. Állítólag azt élethosszig kellene már viselnem, mekkora veszélyt jelent ez önmagában, hogy mégsem tudom alkalmazni? Válaszát előre is köszönöm! Tünde

        Dr. Szanyi Andrea válasza a mélyvénás trombózis témában

        Kedves Kérdező ! Sajnos a lábfeszülés évekig megmaradhat. Kellő mozgással, esetleg értornával panasza enyhülhet. A kompressziós harisnya viselése valóban hatásos. Próbáljon meg utánanézni, hogy más anyagból, más gyártmányú esetleg elviselhető -e. Másik lehetőség a rugalmas pólya (fásli)viselése, amennyiben szakszerűen történik a felhelyezése. Téli időszakban, nadrág viselése esetén ez megoldást jelenthet.


        Dr. Szanyi Andrea
        belgyógyász, háziorvos, geriáter

        Dr. Szanyi Andrea

        Kérdés: 2011. március 23., 07:03; Megválaszolva: 2011. március 24., 17:48

      • Kérdések és válaszok a témakörben: