• Vashiányos vérszegénység

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        A kérdésem a következő lenne. A kisfiamnál 2010 decemberében vashiányos vérszegénységet állapítottak meg. Annyira alacsony értékekkel hogy kapott 2 egység vérplazmát. Azóta szedjük az Aktiferrin szirupot naponta két kávéskanállal, a folsav tablettából napi egyet, és 3×1 c-vitamint. Eddig jók voltak az eredményei szépen alakult minden. Tegnap 2011.03.21.-én voltunk újra vérvételen és a haemoglobin szintje alacsonyabb lett az utolsó vérvétel óta. Azt szeretném tudni hogy ez lehet-e attól, hogy kb. 6-7 napig nemkapta a folsav tablettát és a c-vitamint. Segítségét előre is köszönöm..

        Dr. Felszeghy Enikő válasza a vérszegénység témában

        Kedves Kérdező! Néhány napos gyógyszermentes állapot általában nem okoz csökkent Hbg szintet. Ennek hátterében más okot érdemes keresni.


        Dr. Felszeghy Enikő
        gyermekgyógyász-endokrinológus-diabetológus

        Dr. Felszeghy Enikő

        Kérdés: 2011. március 22., 13:03; Megválaszolva: 2011. március 23., 16:31

      • Kérdések és válaszok a témakörben: