• Gyomorpanaszok és vashiányos anaemia

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves Doktor Úr/Nő! Véradáson szűrték ki nálam a hemoglobin alacsony mértékét. Ezt követően a labor kimutatta a vashiányt (3 mmol) és 3*1 Ferrograd Folicot írt fel a háziorvos. 1 hét szedés után szinte elviselhetetlen gyomorpanaszaim vannak, közérzetem pocsék lett, pedig előtte nem voltam fáradékony, kedvetlen. Most alig van erőm, mióta a gyomorfájás is előjött. Hasmenésem ugyan nincs, de 2-3x minden nap megyek a mosdóba. Most zöldes fekete volt a székletem. Igaz, hogy eddig sem bírta a gyomrom a gyógyszereket, de ilyen rendszeresen és nagy mennyiségben még sosem szedtem semmit. Fél évvel a mostanit megelőzően voltam vért adni, és akkor semmi probléma nem volt. Egyébként 8 hónapja éjszakánként időnként arra kelek, hogy iszonyatosan fáj a derekam, olyan, mintha elfeküdtem volna, de reggelre nincs semmi gond. Lehetséges, hogy gyomorprobléma (fekély stb.) van a vérszegénység hátterében?

        Dr. Molnár Anna válasza a vérszegénység témában

        Kedves Kérdező! Gyomorpanaszai, lazább, zöldes-fekete színű székletürítése a megkezdett szájon keresztüli vaskészítmény szedésével van összefüggésben. (Gyomorbántalma nem a vérszegénységét okozza,hanem a gyógyszerszedés következménye, hiszen megelőzően ezt a panaszt nem említi.)


        Dr. Molnár Anna
        gyermekgyógyász

        Dr. Molnár Anna

        Kérdés: 2011. március 06., 19:13; Megválaszolva: 2011. március 07., 22:53

      • Kérdések és válaszok a témakörben: