• Vashiányos vérszegénység

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves Doktor nő/Úr! Kislányom 8 éves. Többször visszatérő felsőlégúti problémái vannak ill. a nátha nem múlt el, szemölcs van a lábujján ami nem akar gyógyulni ill. nagyon sokszor fájdította a feje tetejét és azt mondta, hogy fejfájása közben még az étel íze is megváltozott. Elsőként elvittem egy vérvételre. A vérvizsgálat eredményén a következő értékek mutatnak eltérést. MCV - 79,9 negatív irányba (80-100) Thrombocita 355 pozitív irányba (120-350) Eozinofil 5,8 pozitív irányba (1-4) Monocita 8,1 pozitív irányba (1-6) Vvt süllyedés 13 pozitív irányba (1-10) Szeretném megtudni, hogy mia a diagnózisa ill. hogy mivel kezelhető. Köszönöm segítségét!

        Dr. Molnár Anna válasza a vérszegénység témában

        Kedves Kérdező! Gyermeke visszatérő fejfájásait gyakori hurutos panaszok magyarázhatják. Lábujjain lévő szemölcsök mindezektől független panasz. Az Ön által megküldött laboreredményekben lényeges eltérés nincsen, korának megfelelő referencia tartományon belüliek!


        Dr. Molnár Anna
        gyermekgyógyász

        Dr. Molnár Anna

        Kérdés: 2011. március 04., 12:12; Megválaszolva: 2011. március 07., 22:36

      • Kérdések és válaszok a témakörben: