• JAK2

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor úr/nő! Haematológus megállapította,hogy JAK2 mutáció pozitív chronicus myeloproliferatív betegségem van,mellette thrombocystosis is.A trombocita számom Aspirin protect szedése mellett 794.Kérem magyarázza el,hogy ez mit jelent!Várom válaszát.

        Dr. Váróczy László PhD válasza a hematológia témában

        Tisztel Érdeklődő! A mieloproliferatív betegség azt jelenti, hogy a csontvelő túlságosan aktív és az alakos elemek valamelyikéből - az Ön esetében a vérlemezkékből - túl sokat termel. A túl sok trombocita stzövődménye a vérrögösödés lehet, ezt megelőzendő kell szednie az aspirint. Ha a sejtszámok nem növekednek tovább kritikus mértékben, az aspirin szedésén kívül nincs teendő, ha ne adj' Isten a csontvelő aktivitása tovább fokozódna, citosztatikus kezelés alkalmazása is szóba jöhet.


        Dr. Váróczy László PhD
        belgyógyász-hematológus

        Dr. Váróczy László PhD

        Kérdés: 2011. február 28., 18:23; Megválaszolva: 2011. március 02., 19:10

      • Kérdések és válaszok a témakörben: