• Vérszegénység

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr/Nő! Pár hete nagyon fáradékonynak érzem magam, semmire nincs energiám, gyakran megszédülök, és szinte mintha elájulnék, olyan érzésem van, ami kihat a tanulásra is. Ma iskolai program keretében véradást szerveztek, és mivel én mióta adhatok vért, minden alkalommal adtam, így ma is adni szerettem volna, azonban a hemoglobin szintem 101g/l volt. Korábban is volt vérszegénységem, amire vastablettát is szedtem. Rengeteg vas tartalmú ételt eszem, és a vitaminok sem hiányoznak az étrendemből. Mi okozhatja ezt az alacsony hemoglobin szintet? Érdemes vele a háziorvosomhoz fordulnom? Válaszát előre is köszönöm!

        Dr. Csuth Ágnes válasza a vérszegénység témában

        Kedves Hölgyem! Ki kell vizsgálni a problémát. Nagyon sok oka lehet, nem elég vaspótlással lerendezni a problémát. Akár nőgyógyászati vérvesztés, a hemoglobin képzésének zavarai, emésztőszervi betegség, stb. is okozhatja.


        Dr. Csuth Ágnes
        családorvos

        Dr. Csuth Ágnes

        Kérdés: 2011. február 28., 14:10; Megválaszolva: 2011. március 02., 08:32

      • Kérdések és válaszok a témakörben: