• Alacsony hemoglobin

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr/Nő! Vérdadáson alacsony hemoglobin értéket mértek kétszer egymás után (114) ezért nem adhattam vért. Régebben is már volt ilyen problémám.Nem érzem magam betegnek. Nem érzek semmit ami arra utalna.Nem is szoktam betegeskedni. Mit tegyek, hogy emelkedjen az érték és adhassak vért? Tisztelettel

        Dr. Molnár Anna válasza a vérszegénység témában

        Kedves Kérdező! Az Ön hemoglobin értéke referencia tartományon belüli (ez még nem jelent vérszegénységet, bár a véradás feltétele nők esetében Hgb: 125 g/l)! A teljes vérkép ismerete nélkül, - ami alapján felmerülhet enyhe vashiány, stb.-nehéz tanácsot adni!!! Javaslom laborjait küldje el hozzánk vagy mutassa meg háziorvosának, valamint egyen változatosan, fogyasszon friss zöldséget, gyümölcsöt, vörös húsokat!


        Dr. Molnár Anna
        gyermekgyógyász

        Dr. Molnár Anna

        Kérdés: 2011. február 24., 19:34; Megválaszolva: 2011. február 27., 18:11

      • Kérdések és válaszok a témakörben: