• CML - leukémia

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő/Úr! A páromnál kb. 1 hete CML-t állapítottak meg. A fehérvérsejt száma (4-10 között kellene lennie, a mértékegységet nem tudom) neki 60 volt. Ezen a héten kezdi meg a Glivec szedését. Érdeklődnék hogy milyen kilátásai vannak! Ha beválik a gyógyszer, elképzelhető hogy évtizedeken át szedve, normális életet tud élni és élhet akár 50-60... éves koráig? Ha beválik a glivek, akkor de esetleg van donor, akkor a csontvelőátültetést fogják javasolni. Ha a Glivec és a csontvelő nem jöhet szóba akkor mik az esélyek és kezelések? Kérem őszintén válaszoljon! Segítségét előre is Köszönöm: K.

        WEBBeteg szakértő válasza a leukémia témában

        Tisztelt Kérdező!

        A Glivec 2001-től van forgalomban, a korábbi kezelési lehetőségekhez képest ez a gyógyszer (illetve a csontvelőátültetés) biztosítja a legjobb túlélést jelenleg, de a pár éves tapasztalatok miatt nehéz megjósolni a hosszú távú eredményeket. Amennyiben a Glivec és a csontvelőátültetés nem jön szóba, vagy a kezelésre nem reagál, úgy bizonyos indikációkban újabb szerek (Sprycel, Tasigna) jöhetnek szóba. A korábbi években alkalmazott interferon és hydroxiurea is alkalmazható.

        Tisztelettel: Dr. Miltényi Zsófia belgyógyász, hematológus

         


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2008-06-26 11:47:27; Megválaszolva: 2008. június 26., 11:47

      • Kérdések és válaszok a témakörben: