• Egy hónapos baba vérképe mit mutat?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Nő/Úr! Szeretném megtudni ,hogy 1hónapos gyermekem vérképe mennyire mondható rossznak,illetve vérszegénysége súlyosnak.Fehérvérsejtszám:7,92G/l,Lymfocita(abszolut éték)5,4G/l,vörösvértest3,98T/i,Heamoglobin12,4g/dl,hematokrit35,8%,MCV89,9fl,trombokrit0,36%,segment(karéjos)11%,lymfocita 81%,glukóz5,8mmol/l,karbamid1,4mmol/l,kreatinin18mmol/l,GGT61.Ezeket az eltéréseket mutatták ki,illetve UH-on máj és lépnagyobbodást állapítottak meg.Vírusfertőzés lehet az oka?Vagy mire számíthatunk?Jelenleg Folsavat,vasat szedünk. Köszönettel:Egy aggódó anyuka

        WEBBeteg szakértő válasza a vérszegénység témában

        Kedves Édesanya! Az Ön által elküldött laboratóriumi eredmények többsége, a gyermeke életkorának megfelelő, referencia tartományon belüliek. Természetesen fontos lenne ismerni a baba tüneteit. Az UH-gal leírt máj és lépmegnagyobbodás "eldöntésében" a házi gyermekorvosa tud segíteni, ugyanis ilyen korú csecsemők mája normálisan is meghaladja a bordaívet, mindig a fizikális vizsgálat számít a máj és lép méretének megítélésében!


        WEBBeteg szerkesztőség

        Kérdés: 2011. február 03., 13:19; Megválaszolva: 2011. február 11., 06:31

      • Kérdések és válaszok a témakörben: