• Mélyvénás trombózis szülés után

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Váróczy László Doktor Úr. 8 hónappal ezelőtt, második fiam születése után egy héttel mélyvénás trombózist kaptam. A diagnózis a következő volt: a V. fem. superficialisnak megfelelően az ér lényegesen nem tágabb, nem comprimálható, benne inhomogénen echodus trhrombus és keskeny széli áramlás figyelhető meg. Ezek után beállították a marfarint (12mg) mert szoptattam a babát és mai napig szedem. Tegnap viszont elküldtek egy AV doppler ultrahangra mert nagyon fáj a lábam, és a következő volt a diagnózis amit nem értek: A femoro-poplitealis szakaszon norm. tágasságú, jól comprimálható, echomentes lumenű mélyvénák észlelhetőek, jó intenzitású, a lumen egészét kitöltő color-jellel. A lábszár izomzatban tág, nem comprimálható izomvéna nem azonosítható. A VSM és a VSP beömlése szabad. A fossa poplitea szabad. Remélem ez azt jelenti, hogy minden rendben van, mert sajnos a doktornő nem volt így senki sem mondta el, hogy mi a diagnózis. A lábam továbbra is fáj sajnos és nem tudom mi a további teendő. Válaszát előre is köszönettel és Tisztelettel, Juhászné

        WEBBeteg szakértő válasza a Mélyvénás trombózis után témában

        Tisztelt Hölgyem! Megnyugodhat: a lelet alapján nincs újabb vérrög, sőt a régi is feloldódott. A lába inkább visszeresség miatt fájhat, a terápia egyeztetése miatt érdemes volna egy angiológiai szakrendelést felkersnie. Emellett célszerű volna most - ha eddig nem volt -, egy olyan részletes laboratóriumi vizsgálatot is végezni Önnél, mely kiszűrné az esetleges veleszületett véralvadási rendellenességeket (thrombophiliákat). Ha minden eredménye negatív, a Marfarin szedését is abba lehetne hagyni.


        WEBBeteg szerkesztőség

        Kérdés: 2011. január 18., 15:07; Megválaszolva: 2011. január 19., 20:48

      • Kérdések és válaszok a témakörben: