• Vérszegénység - anorexiában

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves Szakértő! Másfél éve diagnosztizáltak nálam anorexiát, azóta gyógyszerrel és pszichoterápiával dolgozunk. Most viszont nem a pszichés oldal miatt kérdezek, hanem a testi tünetekről. Volt laborom, mert panaszkodott a férjem, hogy nagyon sápadt vagyok és a következő eltérések jöttek ki, amik őt zavarják. Leírom azt, ami eltér: összfehérje 64,5 g/L, C-reaktív protein 13 mg/L, cholesterin 7,3 mmol/1, fehérvérsejt 3,200 G/L, neutrophil 48,500 %, lymphocyta 41,100 %, monocyta 9,000 %, Basophil - neutrophil 1,570 G/1, vörösvérsejt 3,470 T/L, haemoglobin 103,000 g/L, haematocrit 0,320 L/L, thrombocyta MPV 6,400 fl, FT4 - 10,03 qmol/L. A többi érték nem tér el. A férjem szerint ezzel foglalkozni kell, mert emellett nagyon sápadt, szédülékeny vagyok, én viszont úgy látom, nem olyan nagyon az eltérések a referencia értéktől, hogy aggódni kellene miatta, ráadásul járok terápiára. A beutaló orvos nem értékelte az eredményt, tőle nem tudtam eg semmit. Várom válaszát arról, hogy én most tényleg vérszegény vagyok-e és kell-e ebben az irányban valamit lépnem, vagy ez még elfogadható és ne törődjek vele különösebben. Köszönöm válaszát!

        Dr. Molnár Anna válasza a vérszegénység témában

        Kedves kérdező! Minden laboreltérése az alapbetegségével magyarázható (érdekes módon még a magas koleszterin szint is). Említést talán a vérszegénysége érdemel, mely minden bizonnyal un. hiányanaemia, tehát valamely vérképzésben fontos összetevő hiánya okozza. Az alapbetegségének kezelésével, a normál étrendre való visszatéréssel ezek rendeződni fognak. Megjegyzem, hogy a beutaló orvosnak kötelessége véleményezni az általa kért vizsgálatokat.


        Dr. Molnár Anna
        gyermekgyógyász

        Dr. Molnár Anna

        Kérdés: 2011. január 14., 11:44; Megválaszolva: 2011. január 19., 22:38

      • Kérdések és válaszok a témakörben: