• APTI

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Azt szeretném kérdezni, ha egy terhes antifoszfolipid szindrómás nő heparint szed, a kontrollhoz képest milyen tartományban kell lennie az APTI-jének. Elég-e ha 1,5-2szeres, mert eleve meg van nyúlva az APTI APS-nél.

        Dr. Váróczy László PhD válasza a véralvadás témában

        Kedves Érdeklődő! Feltételezem, hogy ún. kis molekulasúlyú heparin (LMWH) készítményt használ. Ebben az esetben értelmetlen az APTI ellenőrzés, ugyanis az injekció dózisát testsúlykilogrammra kell kiszámítani. APTI-t csak a "hagyományos", ún. Na-heparin készítmények alkalmazásakor ellnőrzünk, de ezek csak intravénásan, kórházi körülmények között adható szerek.


        Dr. Váróczy László PhD
        belgyógyász-hematológus

        Dr. Váróczy László PhD

        Kérdés: 2010. október 16., 19:21; Megválaszolva: 2010. november 03., 10:41

      • Kérdések és válaszok a témakörben: