• Vas érték gyermeknél

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő, kislányom egy ideje mellkasi fájdalomra panaszkodik, így a gyermekorvosunk - ismervén aggódó formámat - beutalt minket ekg ra, vérvételre, mellkasrtg-re. az ekg tökéletes, a vérvételnél volt pár eltérés (korábbi streptococcus maradvány, vírusfertőzés okozta magasabb limfocyta, trombocyta) de ami aggaszt, a magas vas érték. gyerekeknél általában alacsony szokott lenni, mitől lehet a magas érték? 16,6. másik kérdésem: mennyi a felső elfogadható érték, a labor szerint 13, de a neten 22 őt olvastam. köszönettel

        Dr. Molnár Anna válasza a vas témában

        Kedves Édesanya! A referencia tarományokat a legtöbb labor "egyénileg", különböző mértékegységekben és általában felnőttekre vonatkozóan adja meg. Általánosan elfogadható felnőtt referencia tartomány: férfi:10,6-28,3 µmol/L; nő:6,6-26 µmol/L. A gyermekénél kapott 16,6 µmol/L-es érték referencia tartományon belüli, nem kóros.


        Dr. Molnár Anna
        gyermekgyógyász

        Dr. Molnár Anna

        Kérdés: 2010. október 03., 21:33; Megválaszolva: 2010. október 07., 14:54

      • Kérdések és válaszok a témakörben: