• Vashiány okozta hajhullás

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor/nő! Két hónapja nagyon elkezdett hullani a hajam, mint kiderült a laborvizsgálatokból erős vashiány miatt. (Vas serum: 5,4 umol/l , Transferrin szaturáció: 7%) A többi véreredményem jó lett. Valószínűleg attól alakulhatott ki hogy spiráltól egy évig borzasztó erős menstruációs vérzésem volt, ezen kívül még vért is adtam. Most már kivetettem a spirált és injekcióban kapom a vasat hetente. Eddig 3-at kaptam de nem sokat csökkent még a hajhullásom. Teljesen kétségbe vagyok esve, mert az amúgy is kevés hajam volt, most meg aztán végképp. Az lenne a kérdésem hogy mikor fog ez vajon változni, szedjek-e valamilyen étrendkiegészítőt és ha igen melyiket, mert rengeteg van a piacon, nehéz eldönteni melyik lenne megfelelő számomra. (Revalid, Biovanne, Rougjhair stb.)Kérem segítsen, ha nem írhatnak márkanevet, legalább hogy milyen hatóanyagú készítményt keressek. Vagy teljesen mindegy mit szedek, amíg nem szűnik meg a vashiány úgysem javul a helyzet? Köszönöm válaszát, remélem tudnak segíteni.

        Dr. Csuth Ágnes válasza a vashiány témában

        Kedves hölgyem! Idő kell ahhoz, hogy a vasanyagcsere rendeződjön, több hét-hónap is szükséges lehet. Mivel kimutatott dolog, hogy a vas okozza, a vaspótlás jelenti az alapvető terápiát. Szedhető még mellette a Revalid vagy a Forcapil, de inkább csak az egyéb ásványi anyagok és vitaminok pótlása miatt.


        Dr. Csuth Ágnes
        családorvos

        Dr. Csuth Ágnes

        Kérdés: 2010. október 03., 10:47; Megválaszolva: 2010. október 04., 12:45

      • Kérdések és válaszok a témakörben: