• Vashiányos vérszegénység

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Nő/ Doktor Úr! 2 éves szültem a kisfiamat. A terhességtől kezdve volt vashiányos vérszegénységem. Nem nagy fokú. Előtte tökéletes volt a vérképem. A múlt héten voltam ellenőriztetni a vérképemet és ott ezek lettek rosszak: MCHC 31,5g/dl TRANSFERRIN 372,0mg/dl ÖF 84,0g/l A többi vér és vizelet érték jó volt. Ahogy én nézegettem a régi probléma van, persze mint laikus mondom ezt. Igazából elég fáradt vagyok, de ebben az is közre játszik, hogy a kisfiam elég rossz éjszakai alvó és most kezdtem el újra dologzni. Szeretném megkérdezni, hogy Ön milyen vitamint javasol milyen adagolásban, mennyi ideig ha valóban ez a probléma amit fent írtam? Válaszát köszönöm szépen: Sz. Brigi

        Dr. Molnár Anna válasza a vérszegénység témában

        Kedves Kérdező! Az MCHC értéke referencia tartományon belüli, transzferrin szintben észlelt eltérés sem jelentős! (A vasanyagcsere értékeit a teljes vérkép és a vaspanel többi paraméterének ismerete nélkül nem lehet helyesen értelmezni!) Valójában nem tudom mit ért az ÖF jelölés alatt?! (Talán összfehérje szint- ebben az esetben ez az érték is hibátlan!) Ha még maradt önben nyitott kérdés, a hiányzó adatok megküldését követően azt is szívesen megválaszolom!


        Dr. Molnár Anna
        gyermekgyógyász

        Dr. Molnár Anna

        Kérdés: 2010. szeptember 18., 13:24; Megválaszolva: 2010. szeptember 26., 22:05

      • Kérdések és válaszok a témakörben: