• Fogínyvérzés

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Lisztérzékeny vagyok,vérhigitásra Marfarint szedek.INR 2,5 A foginyem gyulladt és vérzik. Van-e összefüggés valamelyik betegségemmel?

        Dr. Molnár Anna válasza a ínyvérzés témában

        Kedves Kérdező! Vérhígítás esetén az INR 2-3 között tartása ideális (bár azt nem írta mi miatt kell szednie és milyen a többi alvadási ideje). Fontos lenne tudni, hogy az alapbetegsége a coeliakia mennyire van egyensúlyban, felszívódási zavar fennállása esetén kialakulhat K vitamin hiány, ami főként kumarin származékokkal együtt hajlamosíthat vérzéses eltérésre. Mindemellett tény, hogy önmagában (bármilyen alapbetegség nélkül) is az ínygyulladás, ínyvérzéssel jár. Javaslom a vérzés hátterének kiderítése, laborvizsgálatok elvégzése céljából keresse fel háziorvosát, fogorvosát!


        Dr. Molnár Anna
        gyermekgyógyász

        Dr. Molnár Anna

        Kérdés: 2010. augusztus 18., 23:23; Megválaszolva: 2010. augusztus 24., 12:15

      • Kérdések és válaszok a témakörben: