• Vérvételi eredmény

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Dr. Úr/Nő! Kedden voltam vérvételen és a következő lett az eredménye. MIelőtt leírnám Önnek a felkiáltó jeleseket, el kell mondanom, hogy 3 hónappal ezelőtt vasinjekciós kezelést kaptam és a doktornő mellészúrta, szóval most a vénám körül egy nagyon csúnya és nagy folt van. A doktornő azt mondta, hogy fél év múlva elmulhat. Azért írtam, ezt le, mert nem tudom, hogy mindez befolyásolja e az eredményemet. Tehát ami mellett felkiáltó jel van: Vörösvérsejt süllyedés: 36 (0-25) GFR négyzetes számítás: 123 (90-120) Trigliceridek: 1,86 (0,55-1,60) MCV 101,0 (80-100,0) MCH 36,3 (26,0-34,0) Éretlen retikulocyta: 13,5 (4,5-10,9) MIt tehetek annak érdekében, hogy ezek az értékek visszaálljanak a megfelelőre? Segítségét nagyon szépen köszönöm!

        Dr. Molnár Anna válasza a vérvétel témában

        Kedves Kérdező! Az Ön által megküldött laborleletek értelmezése elég nehézkes, mert nem összetartozó adatokat küldött meg, az eredményeket önállóan nem, csak együttesen lehet értelmezni, mert „minden, mindennel összefügg”, a „felkiáltó jelesek, az eltérés nélküliekkel”. Fontos a korábbi eredményekkel való összehasonlítás, az értékek dinamikájának változását látni kell. Vérképről nem lehet nyilatkozni csak az MCV, MCH, retikulocyta ismeretében, vesefunkcióról GFR alapján, stb… Laboreredményeket tünetek nélkül nem helyes magyarázni. Megnyugtatásként írom, hogy a kiragadott eredményekben észlelt eltérés egyike sem szignifikáns, azaz nem jelentős!!! Levett összes labor és tünetek együttes értelmezésében szívesen segítek! Üdvözlettel: Dr. Molnár Anna

        Figyelem! A válasz nem helyettesíti az orvosi vizsgálatot, diagnózist és terápiát. A kérdésben megfogalmazottakért portálunk nem vállal felelősséget.

        Dr. Molnár Anna
        gyermekgyógyász

        Dr. Molnár Anna
        Kedves Kérdezőnk!
        Amennyiben elégedett volt a válasszal, kérjük, támogassa a rovat működését egy emelt díjas SMS elküldésével. Az SMS díja bruttó 329 Ft.
        Kérjük, küldje el a WB szót a következő telefonszámra:

        06-90-642-541
        PharmaPlaza

        Kérdés: 2010. augusztus 13., 13:43; Megválaszolva: 2010. augusztus 24., 12:11

        Tudjon meg többet: vérvétel
      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tisztelt Doktornő! Fogamzásgátló tabletta beállítása miatt laborvizsgálatra küldött az orvosom APC rezisztencia vizsgálatra. Az eredményben az Akt. Perciális Tromboplasztin Idő 28,0-42,3 közötti referenciatartományból jóval kieső 49.1...
        Kedves Ildikó! 9 hónappal ezelőtt egy 3 mm nagyságú nyirokcsomó jelent meg a nyakam oldalán, melyet a terület fájdalmassága kísért. A nyirokcsomó egyébként nem érzékeny. A fájdalom elmúlása után a nagysága nem változott, közben...
        Tisztelt Főorvos Úr! Lányom 32 éves vérlelete 2013-ban MCH:31,5 MCHC:369 volt ez az érték 2014-ben MCH:33,5 és MCHC 377 volt, többi érték jó. Körzeti orvos biztonság kedvéért elküldött hasi ultrahangra, február végére kaptunk időpontot....
        Két éve diagnosztizáltak CML-t, azóta szedem a Glivecet(400 mg-os). Eddig még senkitől nem sikerült kapnom igazán Őszinte választ arra vonatkozóan, hogy mire számíthatok. Borzalmas fájdalmaim vannak, a végtagjaim nem működnek rendesen,...
        Üdv. Pár hete voltam vérvételen műtét miatt, ahol észrevettem a kapott leletből, hogy a referencia tartomány alatt van kicsivel a hemoglobin szintem. Minden más érték jó lett. Gyerekkorom óta fehér a bőröm sokszor megkaptam hogy sápadt...
        Kedves Doktornő! Nem tudom hogy látja e- az előző kérdésemet. Amiben anti cw anti test iránt érdeklődtem? Terhes voltam 9. heten ki vették. Remélem látja ha nem akkor elnézést és újból elküldöm majd az egész kórtörténetet. Olvasgattam...
        Tisztelt Doktor Úr ! Csontritkulásom éves felülvizsgálata során a reumatológus főorvos áttekintette labor leletemet. A 2014.12.10-i vérkép - I - alapján vérszegénységre utaló értékeket talált. Ezért 2015.01.16-án ismételten...
        Kedves Doktornő? Kérem segítsen! szeretném megtudni o vércsoportú szülők gyermeke vagyok és az én vércsoportom b lett?? Hogy lehet ez?? Hogyan tudnám megtudni kikérni anyukám vércsoportját és apukámét hogyan .honnan ?? Köszönöm...
        Tisztelt Doktornő/Doktor! Pár éve gyomorpanaszokra hivatkozva mentem el orvoshoz,ekkor elküldtek vérvételekre,meg gyomortükrözésre.Semmilyen kórós dolgot nem mutattak.Annyit csupán hogy a gyomorszáj egy kicsit nyitva van,és több a...
        Tisztelt Doktornő! Első terhességem vércsoport vizsgálatánál derült ki, hogy ellenanyag van a véremben.0 RH pos. Anti A, Anti B 1:128 alatt volt. Az apa vércsoportja A RH pos. Az orvosom azt mondta csak két terhességet vállalhatok. Azt...
        Tisztelt Doktornő! 33 éves vagyok, 2008-tól folyamatosan csökken a fehérvérsejtszámom, jelenleg 1,7 G/L, NEUT: 29,8%, illetve 0,49 G/L, LYMPH 45,1%, illetve 0,74 G/L, MONO: 15,2%, illetve 0,25 G/L, EO 4,3%, illetve 0,07 G/L. A fehérvérsejtszámom...
        Kedves Doktornő! Sajnos apósomat nemrég leukémiával (AML-M6) diagnosztizálták, kórházban van, ahol hamarosan megkezdik kemoterápiás kezelését. Az érdekelne, hogy egy kisterhes részére jelenthet-e bármilyen kockázatot a látogatás? Bennem...
        Kedves Doktornő! Most volt egy missed ab 5 -6 hetes. Nem fejlődött rendesen és kivették. Az altatás előtt végeztek szerológia vizsgálatot. vércsoport 0 rh + És az jött ki, hogy coombsos ellenanyagszűrés:negatív enzimes ellenanyag...
        Szép napot! Nagymamámnál(78 éves)2 éve diagnosztizálták a húgyhólyag daganatot,amit kemóval (és a többi utókezeléssel) szerencsésen kikezeltek.Ezt követően a csontvelő izotóp vizsgálaton kiderült,hogy a csontvelő nem termel elég...
        Tisztelt Doktornő! Háziorvosom javaslatára trombophylia irányában genetikai vérvizsgálaton voltam, mivel édesanyámnál, ill. több közeli családtagjánál előfordult már thrombozis, tüdőembólia. Az eredmény a következő lett: alvadásgátló...
        Elmentem nőgyógyászhoz az éves vizsgálatra, és gyógyszert is kellett íratnom, mielőtt aláírta volna a receptet, azt mondta a Doki hogy van egy trombózishajlamra vérvétel, ami 5 ezer Ft, erre el kellene menni, ha nem megyek el nem írja alá a...
        Tisztelt Dr. Úr/ Dr. Nő! A fiamnál szeptember 1-jén mikroembóliát diagnosztizáltak. 24 éves múlt nem iszik és nem dohányzik, rendszeresen sportolt. Sajnos az INR érték csak egy esetben volt 2-3 között legtöbbször alacsony volt. Sinkumárt...
        Tisztelt Doktornő! 1,5 éve bőrkiütések jelentek meg az alsó végtagjaimon. Más panaszom nem volt. Különböző kivizsgálásokon vettem részt, többek közt crista biopsiát is végeztek rajtam. Időközben kiderült, hogy immunbetegségem van,...
        Tisztelt doktornő! Nemrég voltam enyhe áramütés miatt vérvételen, és úgy értelmezem hogy fehérvérsejt számom, illetve azzal kapcsolatos értékek alsó határérték alatt vannak, illetve arrafelé tendálnak. Sajnos igen gyakran kijön a nemi...
        Tisztelt Doktornő!!Több éve vérömlenyek lepik el deréktól lefelé a testemet.Most éppen a fenekemre jött egy kézfej nagyságú,de az egyik el sem múlik már jön is a következő!!Soha nem ütéstől vagy hasonló módon keletkezik.Spontán előtte...