• Vérvételi eredmény

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Dr. Úr/Nő! Kedden voltam vérvételen és a következő lett az eredménye. MIelőtt leírnám Önnek a felkiáltó jeleseket, el kell mondanom, hogy 3 hónappal ezelőtt vasinjekciós kezelést kaptam és a doktornő mellészúrta, szóval most a vénám körül egy nagyon csúnya és nagy folt van. A doktornő azt mondta, hogy fél év múlva elmulhat. Azért írtam, ezt le, mert nem tudom, hogy mindez befolyásolja e az eredményemet. Tehát ami mellett felkiáltó jel van: Vörösvérsejt süllyedés: 36 (0-25) GFR négyzetes számítás: 123 (90-120) Trigliceridek: 1,86 (0,55-1,60) MCV 101,0 (80-100,0) MCH 36,3 (26,0-34,0) Éretlen retikulocyta: 13,5 (4,5-10,9) MIt tehetek annak érdekében, hogy ezek az értékek visszaálljanak a megfelelőre? Segítségét nagyon szépen köszönöm!

        Dr. Molnár Anna válasza a vérvétel témában

        Kedves Kérdező! Az Ön által megküldött laborleletek értelmezése elég nehézkes, mert nem összetartozó adatokat küldött meg, az eredményeket önállóan nem, csak együttesen lehet értelmezni, mert „minden, mindennel összefügg”, a „felkiáltó jelesek, az eltérés nélküliekkel”. Fontos a korábbi eredményekkel való összehasonlítás, az értékek dinamikájának változását látni kell. Vérképről nem lehet nyilatkozni csak az MCV, MCH, retikulocyta ismeretében, vesefunkcióról GFR alapján, stb… Laboreredményeket tünetek nélkül nem helyes magyarázni. Megnyugtatásként írom, hogy a kiragadott eredményekben észlelt eltérés egyike sem szignifikáns, azaz nem jelentős!!! Levett összes labor és tünetek együttes értelmezésében szívesen segítek! Üdvözlettel: Dr. Molnár Anna

        Figyelem! A válasz nem helyettesíti az orvosi vizsgálatot, diagnózist és terápiát. A kérdésben megfogalmazottakért portálunk nem vállal felelősséget.

        Dr. Molnár Anna
        gyermekgyógyász

        Dr. Molnár Anna
        PharmaPlaza

        Kérdés: 2010. augusztus 13., 13:43; Megválaszolva: 2010. augusztus 24., 12:11

        Tudjon meg többet: vérvétel
      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tisztelt doktornő! Legyen kedves elemezze nekem a következő vérvétel eredményét. Anti HBS 60,02 mIU/ml Anti HBC 10,33 anti HBC IgM 0,07 HBE Ag 0,34 Anti HBE 1,05 Válaszát előre is köszönöm. üdv.:Károly
        Tisztelt Doktornő! 2009-ben császármetszès után 2 hèttel stroke-ot kaptam.(azelőtt soha semmi bajom nem volt,problèmamentes volt a terhessègem), majd a hirtelen jött stroke miatt egy kèsőbbi genetikai vizsgálat az alábbiakat igazolta: V....
        Tisztelt Doktor Úr/Nő! Amit tudni kell rólam minden apróbb tünet után az internetet bújom! Nem történt ez most sem másképp! 24 éves fiú vagyok. Körülbelül 2 hónapja vettem észre hogy vérzik az ínyem ha megnyomom vagy nagyon ritkán...
        Tisztelt Doktor Nő! 6 éve tart nálam az erős éjszakai izzadás .Van hogy menstruáció eőtti héten, máskor pedig attól függetlenül is többször jelentkezik,akár hetekig is.Esetleg lehet limfómáról szó ami nem derült ki azóta sem?más...
        Tisztelt Doktornő/úr!A probléma ami rendkivűl aggaszt-éjjel-nappal ezen ràgódom-a következő.2016 nevemberében történt egy hasi ct vizsgàlat,melyből idézem azt a részt ami aggaszt."A lép nen nagyobb,alsó harmadàban ventrolateralisan...
        Jó napot! Az lenne a kérdésem hogy 2015 április elején közvezlenül a második császármetszésem után mélyvénás trombozisom lett ami végett a mostani terhességemnél 0,4ml clexanenal kell szurni magam. Közben sajnos 13 hetesen bevéreztem....
        Üdvözlöm doktornő! A kérdésem az volna, hogy mi lehet az oka, annak, hogy fáradékony vagyok, továbbá fájnak a csontjaim, a nyirokerek, már-már elviselhetetlen a fájdalom, ezek a tüneteim két-három hónapja váltak komolyabbá, korábban csak...
        Kedves Dr. Ujj Zsófia Ágnes! Köszönöm eddigi válaszait, de még lenne pár kérdésem. Megtaláltam az ambuláns papíron egy ilyen utalást, hogy "JAK2 pozitív,PV véleményezhető". Itt a PV jelenti a polycitemia verat? Ebből a betegségből...
        Tisztelt Doktornő! Édesanyám betegségével kapcsolatban keresem. Akut nyirokcsomó-gyulladása van az arcon, fejen és a nyakon (az utolsó ambuláslap mellékleve. Bal oldalán, a nyakán illetve a hónaljában több hónapja fájdalmat...
        Tisztelt Dr. Nő! Utóbbi 2 évi vérvétel alkalmával az MPV számom alacsony! Referencia érték 9-től van, nekem 5! Kérdésem az lenne további vizsgalatokra van-e szükség és mitől lehet alacsony! Hematologiai betegségemrol nem tudok! Köszönettel...