• Vérvételi eredmény

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Dr. Úr/Nő! Kedden voltam vérvételen és a következő lett az eredménye. MIelőtt leírnám Önnek a felkiáltó jeleseket, el kell mondanom, hogy 3 hónappal ezelőtt vasinjekciós kezelést kaptam és a doktornő mellészúrta, szóval most a vénám körül egy nagyon csúnya és nagy folt van. A doktornő azt mondta, hogy fél év múlva elmulhat. Azért írtam, ezt le, mert nem tudom, hogy mindez befolyásolja e az eredményemet. Tehát ami mellett felkiáltó jel van: Vörösvérsejt süllyedés: 36 (0-25) GFR négyzetes számítás: 123 (90-120) Trigliceridek: 1,86 (0,55-1,60) MCV 101,0 (80-100,0) MCH 36,3 (26,0-34,0) Éretlen retikulocyta: 13,5 (4,5-10,9) MIt tehetek annak érdekében, hogy ezek az értékek visszaálljanak a megfelelőre? Segítségét nagyon szépen köszönöm!

        Dr. Molnár Anna válasza a vérvétel témában

        Kedves Kérdező! Az Ön által megküldött laborleletek értelmezése elég nehézkes, mert nem összetartozó adatokat küldött meg, az eredményeket önállóan nem, csak együttesen lehet értelmezni, mert „minden, mindennel összefügg”, a „felkiáltó jelesek, az eltérés nélküliekkel”. Fontos a korábbi eredményekkel való összehasonlítás, az értékek dinamikájának változását látni kell. Vérképről nem lehet nyilatkozni csak az MCV, MCH, retikulocyta ismeretében, vesefunkcióról GFR alapján, stb… Laboreredményeket tünetek nélkül nem helyes magyarázni. Megnyugtatásként írom, hogy a kiragadott eredményekben észlelt eltérés egyike sem szignifikáns, azaz nem jelentős!!! Levett összes labor és tünetek együttes értelmezésében szívesen segítek! Üdvözlettel: Dr. Molnár Anna

        Figyelem! A válasz nem helyettesíti az orvosi vizsgálatot, diagnózist és terápiát. A kérdésben megfogalmazottakért portálunk nem vállal felelősséget.
        Dr. Molnár Anna
        Dr. Molnár Anna, gyermekgyógyász, onkológus szakorvosjelölt
        Kedves Kérdezőnk!
        Amennyiben elégedett volt a válasszal, kérjük, támogassa a rovat működését egy emelt díjas SMS elküldésével. Az SMS díja bruttó 329 Ft.
        Kérjük, küldje el a WB szót a következő telefonszámra:

        06-90-642-541

        Kérdés: 2010. augusztus 13., 13:43; Megválaszolva: 2010. augusztus 24., 12:11

        Tudjon meg többet: vérvétel

        Egészség? Betegség?

        Nézze meg a WEBBetegen!

        Ezt olvasta már?
      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        szeretném megtudni, hogy okozhat-e vashiányt, és vérszegénységet a nikkelallergia./++++/Évek óta vashiányos vagyok, és hiába szedem a gyógyszert és kapok vénásan vasat, mégsem használ.Köszönettel:K Károlyné
        Üdvözletem, Érdeklődni szeretnék,hogy milyen gyógyulási esélye van egy HES betegnek?30 éves férfi.Szedett gyógyszerek:Gleevec imatinib,betegség szövődményeire:vérhígitó és salazopyrin.Egyenlőre 6000 egység az összfehérje szint és 30%...
        Tisztelt Doktor. Ultrahangon voltam....mindenem jó, egyedül a májnál van írva., hogy nem nagyobb,echodús szerkezetű. Mit jelent ez? A thrombocyta 67...alacsony...mi vár rám?? Semmim nem fáj, életembe nem volt még fej fájásom sem. De alkoholt...
        Tisztelt Doktor Úr/Nő! Legutóbbi vérvételem alkalmával az eredmények megtekintése után a háziorvosom vashiányt és vérszegénységet állapított meg, majd hozzátette annyira kiürült a vas a szervezetemből, hogy csoda, hogy élek. Ettől...
        Tisztelt Doktor Úr! A 66 éves édesapám a lentebb említett betegségekben szenved. A másodlagos polycythaemia miatt 3 hetente kell "csapolásra" járnia. A vérét Debrecenben már megvizsgálták, szerencsére a rosszindulatú betegséget kizárták....
        Havonta kapok 8 egység dúsitott VV testet, mivel a haemoglobimom csak így tudják felvinni kb. 60-65 ről 105-109 -re. Van-e lehetőség arra, hogy akár csontvelőátültetéssel is meggyógyuljak ebből a betegségből. A betegségemet a kezelő orvos...
        Az utóbbi 2 évre tehetően,megemelkedett,jelenleg 660-as thrombocyta szám mire vezethető vissza, illetve mivel lehetne befolyásolni a csökkenést.A vörös szőlőmag kivonata /cholican kapszula/ okozhat-e emelkedést.A másnaponta rendelt...
        Tisztelt Webbeteg! Ciklikus neutropenia nevű alapbetegségem van, de nem kapok folyamatos kezelést. Gyermekkoromban vettek tőlem csontvelőt. Az lenne a kérdésem, hogy annak megállapítása időben változhat-e, tehát most szükségessé válhat-e...
        üdvözlöm! nekem van egy 13 éves lányom szeretném tudni hogy örökölheti-e a trombozist? én ezt egy alsó végtag felszínes vénába kapot ETOXYSCLEROL inj. beadása után kaptam.
        Tisztelt Doktornő/ Doktor Úr! 22éves vagyok, 2éve vették észre, hogy magas a vasszintem 48,8mmol/L. Ezután a háziorvosom fél évente kontroll vérvételre küldött és minden egyes alkalommal magasnak bizonyult a vasszintem. Legutóbbi...
        Tisztelt Doktornő / Doktor úr, 35 éves nő vagyok, kb. 3 éve derült ki analízisekből, hogy vashiányos vérszegénységem van. Követtem az előírt gyógyszeres kezelést, így a vas-szint felemelkedett a normális értékintervallumba, viszont...
        Tisztelt Cím! Az a problémám, hogy magas trombocita számot állapítottak meg nálam, aspirin protectet szedek folyamatosan, ezzel a korábbi boka környéki fájdalmam megszűnt. Hivatásos sofőr vagyok, és azt mondták, veszélybe kerülhet a...
        Tisztelt Válaszoló! Tct számom 800 körüli értéket mutatott, a különböző vizsgálatokon átestem, csontvelő vizsgálatom is volt, minden eredményem normális lett. Litalir szedése után az eredményem normalizálódott, de nagyon megemelte a...
        Üdvözlöm! Azzal a problémával fordulok Önökhöz, hogy voltam nőgyógyásznál, mert fogamzásgátlót szeretnék szedni. Emiatt elvégezték a Leiden mutáció vizsgálatot és nem kaptam információt, hogy az eredmény mit takar. Ebben kérném...
        Tisztelt Doktor Úr/Nő! A háziorvosom szerint azért szédülök (volt már néhányszor ájulásérzésem is), mert vashiányom és vérszegénységem van, mivel a vérkép alapján ezt állapította meg, bár egyébként nem volt nagy eltérés a...
        Kedves Doktornő/ Doktor Úr! Megfogatam a tanácsát és elmentem ismételeten vérvételre ahol megint diagnosztizálták a vérszegénységet nálam. Itt és mindenmás oldalon azt az információt olvastam a betegségről hogy a vérsegénység csak egy...
        Üdvözlöm! Kérdésem: többször szedettek már velem vastablettát, legutóbb is hiába, az értékem ( vas) csak picivel emelkedett 5 hónap kúra után (3-ról 4,9_re). Fiatalkorom óta van ez a problémám. Legutóbb a vas értéke nem lett normális,...
        Tisztelt Doktornő/Doktor úr! 12 hetes kismama vagyok, nőgyógyászom ajánlására (édesanyámnak volt mélyvénás trombózisa a egyik terhessége után) szeretném a Leiden mutáció vizsgálatát elvégezni. Az interneten tájékozódva az árakról...
        Tisztelt Doktor Úr/ Nő! 12 éve ITP-t diagnosztizáltak nálam. Az lenne a kérdésem, hogy ez a betegség beletartozik-e abba a listába, melyre személyi jövedelemadó kedvezményt lehet igénybe venni. A neten csak vérlemezke problémát találtam a...
        Ez év agusztusában lép limfoma leukópénia betegséget állapítottak meg. A lép mérete 138,7 cm. A (leucocite) fehérvérsejtek száma 3,04. Aggódom ,mert semmi kezelést nem adtak még gyógyszert sem. Egyedül a puffadásra és az emésztésre...