• Vérvételi eredmény

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Dr. Úr/Nő! Kedden voltam vérvételen és a következő lett az eredménye. MIelőtt leírnám Önnek a felkiáltó jeleseket, el kell mondanom, hogy 3 hónappal ezelőtt vasinjekciós kezelést kaptam és a doktornő mellészúrta, szóval most a vénám körül egy nagyon csúnya és nagy folt van. A doktornő azt mondta, hogy fél év múlva elmulhat. Azért írtam, ezt le, mert nem tudom, hogy mindez befolyásolja e az eredményemet. Tehát ami mellett felkiáltó jel van: Vörösvérsejt süllyedés: 36 (0-25) GFR négyzetes számítás: 123 (90-120) Trigliceridek: 1,86 (0,55-1,60) MCV 101,0 (80-100,0) MCH 36,3 (26,0-34,0) Éretlen retikulocyta: 13,5 (4,5-10,9) MIt tehetek annak érdekében, hogy ezek az értékek visszaálljanak a megfelelőre? Segítségét nagyon szépen köszönöm!

        Dr. Molnár Anna válasza a vérvétel témában

        Kedves Kérdező! Az Ön által megküldött laborleletek értelmezése elég nehézkes, mert nem összetartozó adatokat küldött meg, az eredményeket önállóan nem, csak együttesen lehet értelmezni, mert „minden, mindennel összefügg”, a „felkiáltó jelesek, az eltérés nélküliekkel”. Fontos a korábbi eredményekkel való összehasonlítás, az értékek dinamikájának változását látni kell. Vérképről nem lehet nyilatkozni csak az MCV, MCH, retikulocyta ismeretében, vesefunkcióról GFR alapján, stb… Laboreredményeket tünetek nélkül nem helyes magyarázni. Megnyugtatásként írom, hogy a kiragadott eredményekben észlelt eltérés egyike sem szignifikáns, azaz nem jelentős!!! Levett összes labor és tünetek együttes értelmezésében szívesen segítek! Üdvözlettel: Dr. Molnár Anna

        Figyelem! A válasz nem helyettesíti az orvosi vizsgálatot, diagnózist és terápiát. A kérdésben megfogalmazottakért portálunk nem vállal felelősséget.

        Dr. Molnár Anna
        gyermekgyógyász

        Dr. Molnár Anna
        PharmaPlaza

        Kérdés: 2010. augusztus 13., 13:43; Megválaszolva: 2010. augusztus 24., 12:11

        Tudjon meg többet: vérvétel
      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        tisztelt Drnő Én azt szeretném kérdezni, hogy családi thrombocithopéniában szenvedünk vagyis alacsony a thr számunk és nagy a térfogatuk meg szeretném kérdezni hogy ez a betegség igy a minőségét zavarja a vérlemezkéknek? Ez a vérlemezkék...
        Tisztelt Doktornő, Azért keresem fel önt, mert kétségbe vagyok esve, és kínos is ez a dolog ahhoz, hogy elmenjek a háziorvosomhoz. 2 napja történt, hogy a szabadban, a kemény földön, a fűben szexeltem a barátommal..már akkor éreztem hogy...
        Tisztelt Doktornő, Rutin laborvizsgálatra küldött el háziorvosom. A lelet szerint alacsony a neutrofil értéke: 47%. Sajnos nem tudtam ezt megbeszélni a háziorvosommal, mert az asszisztense látta csak a leletet, és egy hölgy, aki állítólag...
        Tisztelt Doktornő! 31 éves vagyok, ezidáig teljesen egészséges. Februárban teherbe estem 2 hónap próbálkozás után, ám áprilisban első terhességem missed ab-al zárult. (8. Heti uh-n minden rendben volt, de 11. hétben pecsételés miatt...
        Tisztelt Doktor nő! Kevert kötőszöveti betegségem miatt januárban kontrollon voltam, ahol az derült ki, hogy imm. betegségem nyugalomban van( közérzetem kielégítő+ imm.véreredmény se mutatta a betegséget aktívnak), viszont emelkedett...
        Tisztelt Doktor Nő! Édesanyámnak akkut myleoid leukémiája volt, azt mondták az orvosok, hogy elképzelhető, hogy ez egy korábbi csontvelő elégtelenségből is eredhetett, ami aztán leukémiává fordult át. Az a kérdésem, hogyha ez így volt,...
        Tisztelt Doktornő! Édesapámnál (61 éves) egy rutin vérvétel során felmerült a CLL gyanúja. A hematológián a részletes vizsgálatok alapján a kezelőlapján a következő áll: FCM: CLL TP52 és ATM del. nem igazolható. Az orvos azt mondta...
        1992 óta "C" vírusos fertőzésem van ami magas gyulladásos értékeket produkált a májban.Trombocitaszámom azóta folyamatosan csökken.Jelenleg-múlthavi eredmény-43 ezer.A hematológiai szakrendeléseken (Miskolc) nem kaptam érdemi...
        Tisztelt Doktornő! Áprilisban derült ki,hogy vashiányom van,a vas értéke 4,2 majd Ferrlecit kúra után 5,4-re emelkedett.Most még kb.3 hónapig Neo-Ferrofolgammát kell szednem,napi 2×1-et,utána kontroll vérvétel lesz.Kérdésem az,szeretnék...
        Tisztelt Doktornő! 30 éves nő vagyok. Második terhességem 15. hetében járok. Az első terhességem problémamantesen zajlott. Most azonban a vérvételen az ellenanyagvizsgálatom hideg agglutinin pozitív lett. Azt szeretném megtudni,hogy ez az...
        Tisztelt Doktornő! A leletemet mellékelten csatoltam.A vérképemen Az Összfehérje 85,0 g/L (ref.:66,0-83,0) és a Transzferrin telítettség 48% (ref.:16-45) volt. A Transzferrin (2,7 g/L), a vas (32 mol/L) és a Ferritin (26,3) normál tartományon...
        Tisztelt Doktornő! A segítségét kérném 8 éves kisfiam vérvételével kapcsolatban, ami nagyon aggaszt.Mutattam gyerekorvosunknak, aki szerint nincs probléma, de kikérném az Ön véleményét is. Az eredmények az éves vérvételen születtek,...
        Tisztelt Doktornő! Édesapámnak decemberben acut myeloid leukémiát diagnosztizáltak.4 alkalommal megkapta a kemoterápiás kezelést.Jelenleg remisszióban van...Sajnos apukám testvére nem alkalmas donornak.azt az információt kaptuk,hogy az idegen...
        Tisztelt Dr.nő! Vérvételi eredményem: glukóz:8.8, habg: 7.9, karbamid:11.1, kreatinin:84, egfr:86, húgysav:492, nátrium:135, kálium:4.8, kálcium:2.47, foszfát:1.07, total vaskötő kapacitás:63.9, vas:5.6, transzerin szaturáció:7.50,...
        Üdvözlöm! Kétéves gyermekem vérképének értelmezésével kapcsolatban kérném a segítségét. Egyéves korában az alábbi eltérések mutatkoztak a leleten: Monocita: 17,7%; Monocita(#): 1,74 10*9/L; Hemoglobin: 97 g/L; Hematorit: 0,31 L/L; Átl....
        Tisztelt Doktornő! 15 éves kisfiam laborleletében thrombocyt:138 Neutrof:37,3 Lymphcyt:51 EO:7 Hgb:161 szerepel. Vizelet ül. kevés bakt.(32) Mi okozhatja? Az alkalmassági orvos nem veszi fel vegyipari iskolába. Tavasszal sokszor volt náthás, végül...
        Tisztelt Doktornő! Annyi lenne csak a kérdésem, hogy milyen esetekben lehet emelkedett a VÉRKÉP-ben (festett) az Atypusos Lymphocyta? A labor leletem szerint ez jelenleg: 14% A monocyta pedig 14% LDH és CRP normális. WBC: 6 normál RBC 5.44...
        Kedves Doktor/Doktornő, a probléma amellyel Önhöz fordulok a következő: 2015 nyarán vettem észre, hogy az állam alatt egy nyirokcsomó nagyobb, mint a többi. Emiatt UH vizsgálatra küldött a háziorvosom, amely a következő iránydiagnózissal...
        Tisztelt Doktornő! Abban szeretném a segítségét kérni, hogy a nemrégiben csináltatott véralvadási vizsgálat eredményét értelmezni tudjam. Fogamzásgátló szedésére lenne szükségem endometriozisos panaszok miatt. A családban előforduló...
        Tisztelt Doktornő! Az alábbi kórszövettani leletet kaptam: A mérések során a perifériás vérben 11% lymphoid kapuba eső sejtet, 8 % monocytát, és 79% granulocyta kapuba eső sejtet észleltünk. A CD3 pozitív T-sejtek aránya 6%, a CD4/CD8...