• Vérvételi eredmény

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Dr. Úr/Nő! Kedden voltam vérvételen és a következő lett az eredménye. MIelőtt leírnám Önnek a felkiáltó jeleseket, el kell mondanom, hogy 3 hónappal ezelőtt vasinjekciós kezelést kaptam és a doktornő mellészúrta, szóval most a vénám körül egy nagyon csúnya és nagy folt van. A doktornő azt mondta, hogy fél év múlva elmulhat. Azért írtam, ezt le, mert nem tudom, hogy mindez befolyásolja e az eredményemet. Tehát ami mellett felkiáltó jel van: Vörösvérsejt süllyedés: 36 (0-25) GFR négyzetes számítás: 123 (90-120) Trigliceridek: 1,86 (0,55-1,60) MCV 101,0 (80-100,0) MCH 36,3 (26,0-34,0) Éretlen retikulocyta: 13,5 (4,5-10,9) MIt tehetek annak érdekében, hogy ezek az értékek visszaálljanak a megfelelőre? Segítségét nagyon szépen köszönöm!

        Dr. Molnár Anna válasza a vérvétel témában

        Kedves Kérdező! Az Ön által megküldött laborleletek értelmezése elég nehézkes, mert nem összetartozó adatokat küldött meg, az eredményeket önállóan nem, csak együttesen lehet értelmezni, mert „minden, mindennel összefügg”, a „felkiáltó jelesek, az eltérés nélküliekkel”. Fontos a korábbi eredményekkel való összehasonlítás, az értékek dinamikájának változását látni kell. Vérképről nem lehet nyilatkozni csak az MCV, MCH, retikulocyta ismeretében, vesefunkcióról GFR alapján, stb… Laboreredményeket tünetek nélkül nem helyes magyarázni. Megnyugtatásként írom, hogy a kiragadott eredményekben észlelt eltérés egyike sem szignifikáns, azaz nem jelentős!!! Levett összes labor és tünetek együttes értelmezésében szívesen segítek! Üdvözlettel: Dr. Molnár Anna


        Dr. Molnár Anna
        gyermekgyógyász

        Dr. Molnár Anna

        Kérdés: 2010. augusztus 13., 13:43; Megválaszolva: 2010. augusztus 24., 12:11

      • Kérdések és válaszok a témakörben: