• Vasszint és véralvadási zavar

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves Doktornő/ Doktor Úr! Már jeleztem kérdésemet és több napja a megválaszolt kérdések között szerepel, holott nincs megjelenítve a válasz. Gondolom, informatikai okai vannak, így leírom mégegyszer a kérdést: "2o éves nő vagyok, és egy kontrol vérvizsgálaton a következő eredményeket kaptam, az eltérő értékeket leirom: "MCHC - 19.00 mmol/l, Vas - 208 microg/dl, Quick idő (prothrombin aktivitás) - 19,9 sec (IP=57,5% INR=1,4), vörösvértest-süllyedés - 16 mm/h". Amiatt kérték a kontrol vizsgálatot, mert megelőzően vesegyulladásom is volt, meg az orrom vére is meg-megindult... A doktornő azt mondta, hogy oda kell figyelnem a vasszintemre, mert a növekedése különböző egészségügyi problémákhoz vezethet. Viszonylag hirtelen ugrott meg, mert azelőtti hónapban még rendben volt, nem szedtem vaskiegészitőket... Kérdésem az lenne, hogy a vasszintemet hogyan tudnám kordában tartani? Vagy, esetleg honnan vehetem észre, ha súlyosbodik? Továbbá, még az is érdekelne, hogy a véralvadási zavart mi okozhatja, mennyire súlyos? Kedves válaszát előre is köszönöm, tájékozódás szempontjából sokat segithet."

        WEBBeteg szakértő válasza a véralvadás témában

        Tisztelt Kérdező! Ezek a laboreltérések lehetnek a gyulladás következményei. Önmagában nem utal arra, hogy egy betegség alakulna ki. A vasat főleg a húsokban visszük be. Egy hónap múlva ellenőrző labort javaslok és az lesz az igazán fontos.


        WEBBeteg szerkesztőség

        Kérdés: 2010. június 20., 12:33; Megválaszolva: 2010. június 21., 08:41

      • Kérdések és válaszok a témakörben: