• Gyermekvállalás CML mellett

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Szerkesztőség!
         
        Több kérdésemre is kaptam már választ az Önök rovatán keresztül, melyet ezúton is hálásan köszönök.
        Ezúttal genetikus véleményét szeretném kikérni.
        4,5 éve CML-t diagnosztizáltak nálam, mely közel 4 éve total molekuláris remisszióban van. Eredményeim tükrében több heamatológus is úgy véli, a gyermekvállalás érdekében ideiglenesen lecserélhetem a Glivec-et Interferon alfára. Heamatológusok egybehangzó véleménye alapján a CML nem öröklődik.
        Kérdésem: az Interferonnak van-e bármi magzatkárosító hatása, mint a Glivecnek, vagy tényleg járható megoldás.
         
        Segítségét köszönve, tisztelettel:
        32 éves CML-es nő

        WEBBeteg szakértő válasza a leukaemia témában

        Kedves Hölgyem!

        Elnézését kérem a nagyon késői válaszadás miatt, de oldalunk genetikai szakértője nem járatos a témában, és nehéz volt hozzáértő szakembert találni.

        Az alábbiakra derült fény a kutatás során:

        Sajnos gondot az interferon is, de mindenképpen érdemes lenne megbeszélni személyreszabottan a dolgot, ami miatt Oláh Professzor Asszony szívesen beszélne Önnel, időpontot érdemes lenne egyeztetni vele 411717/55808 számon. Sok minden tényező fontos (milyen a csontvelő, milyen gyógyszereket kapott stb) és lehet leukémiás a gyermek is, ha nem jó a konstelláció.


        Dr. Boros Miklós
        általános sebész

        Dr. Boros Miklós

        Kérdés: 2010-06-15 09:56:13; Megválaszolva: 2010. június 15., 09:56

      • Kérdések és válaszok a témakörben: