• Reflux és Protein S

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Dr.Plósz János Doktor Úr! Köszönöm a segítségét! Ma voltam orvosnál, thrombophiliát vizsgáltak (anyukámnak és nagyimnak ia volt)a Protein S aktivitás 47,3 lett! Azt mondták ez nagyon alacsony és Hematológiai szakrendelésre kell jövőhéten mennem. Tudom Ön nem nőgyógyász, de tudna nekem segíteni hogy ez mit is jelenthet? Milyen vizsgálatra számítsak? A Refluxos gyógyszerem (Rabyprex 20mg 2*1-szem naponta) okozhatta ezt a Protein csökkenést vagy más gyógyszer? Vagy mégis mi okzhatja? Nagyon várom válaszát, és előre is hálásan köszönöm!

        WEBBeteg szakértő válasza a protein S témában

        Kedves Kérdező!

        Ez veleszületett eltérés, nem gyógyszer okozza. A 47,3 azt jelenti, hogy a protein S aktivitás a fele az átlagértéknek, így a vénás thrombosis kialakulásának a veszélye fokozott.

        Emiatt kerülnie kell minden egyéb, véralvadást fokozó tényezőt (fogamzásgátló tabletta, hosszas ülés)

        Üdvözlettel: Dr. Plósz János, gasztroenterológus


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-06-06 23:02:52; Megválaszolva: 2011. október 05., 10:28

      • Kérdések és válaszok a témakörben: