• Hemoglobin

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Üdvözlöm!

        A kérdésem az lenne, hogyha a hemoglobinszint 3szorosa a normálisnak annak mi a következménye? és hogyan lehet ezt kezelni? Most kaptuk meg az eredményt és kicsit kétségbeestem.

         

        Előre is köszönöm a válaszát

        WEBBeteg szakértő válasza a hemoglobin szint témában

        Tisztelt Érdeklődő!

        Nem valami félreértésről van szó? Ugyanis azt, hogy valakinek a hemoglobinszintje háromszorosa a normálisnak, igen nehezen tudom elképzelni, illetve az élettel összeegyeztethetetlen állapotot jelent. A normál hemoglobinkoncentráció nők esetén 120-155 g/l, férfiaknál 130-165 g/l. A háromszoros érték így minimum 360 g/l-t jelentene. A normálistól magasabb hemoglobinérték előfordulhat csontvelői túlműködés (polycythaemia) esetén illetve folyadékhiány (kiszáradás) esetén, de a 220 g/l-es koncentrációnál magasabb értékkel még soha nem találkoztam.
        Kérem, írja meg, hogy pontosan milyen hemoglobinértéket találtak az Ön esetén illetve volt-e valami rendellenesség a fehérvérsejt- és a vérlemezkeszám tekintetében! Ezen információk birtokában már többet tudnék mondani az Ön esetleges betegségéről.

        Üdvözlettel: Dr. Váróczy László hematológus szakorvos, egyetemi adjunktus


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-04-23 13:18:31; Megválaszolva: 2011. szeptember 26., 11:27

      • Kérdések és válaszok a témakörben: