• Myeloma multiplex

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Édesanyámnál ennek a betegségnek a gyanúja merült fel, a vérvétel alapján (immunglobulin, maggaglobulin). Az elküldőtt csontvelő minta alapján nem mutatható ki, de ki sem zárható. Rendszeres ellenőrzést írtak elő. Két hónap múlva újabbb vérvétel...Állítólag nincs mit tenni. Csak, ha egyértelműen kimutatható.Állandó várakozás, ez nem lehet?  Az orvos szerint, ha bekövetkezik gyógyszerrel jól kezelhető, nincs szükség kemo....Én viszont az interneten azt olvastam, h gyógyíthatatlan. Csak hosszabbítani lehet a túlélést. Olvastam egy ortezomib nevű gyógyszerről. De,ha jól értem ez is csak még meghosszabbítja....Biztos nem lehet mit tenni? Fel kellene keresni más orvost? Természetgyógyász? Varga féle gyógymód? Codteát már vettem? Segítség!!!!

         Köszönöm.

        WEBBeteg szakértő válasza a Myeloma multiplex témában

        Üdvözlöm!

        A myeloma multiplex csak őssejttranszplantációval gyógyítható (esetleg), de tekintettel arra, hogy ez főleg a 60-70 évesek betegsége, erre ritkán kerül sor, hiszen a transzplantációt csak fiatalabb életkorban lehet végezni. A többi-napjainkban elérhető kezelési móddal valóban csak meghosszabbítható az élettartam, ma már duplájára nőtt a túlélés a korábban elérhetőnek. Kezelést viszont csak az egyértelműen tünetekkel jelentkező betegeknél indokolt kezdeni (veseérintettség, vérszegénység, csonteltérések).

        Üdvözlettel: Dr. Miltényi Zsófia haematológus


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-04-06 22:13:12; Megválaszolva: 2011. szeptember 23., 09:43

      • Kérdések és válaszok a témakörben: