• Vérszegény édesapa

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt szakértő!

        Édesapámnál vészes vérszegénységet állapítottak meg, most éppen tüdőgyulladással tetézi a bajokat.

        Csontvelőmintát is vettek tőle a keresztcsontból.

        A kérdésem az lenne, h mikor írnak elő B12 injekció kúrát, és mikor vérplazmát? Állítólag most vérplazmát akarnak neki adni, de nem tudjuk pontosan, mert a doktornő nem magyarázta el a csontvelős leletet, azt mondta, előbb koncentráljunk a tüdőgyuszira.

        Előre is köszönettel:

        Nagy Rozália

        WEBBeteg szakértő válasza a vérszegénység témában

        Üdvözlöm!


        B12 vitamin injekciót akkor alkalmazunk, ha a vérszegénységnek egyértelmű oka a vitamin hiánya. Vérplazmát különböző vérzékenységgel járó állapotokban alkalmazunk, így például vérhigító gyógyszerek (Syncumar, Marfarin) túladagolása esetén is. Mivel a B12 vitamin injekció csak izomba adható, amennyiben fokozott vérzékenységgel járó állapot van jelen, ilyen injekciót nagy vérömleny kialakulásának veszélye miatt nem adhatunk.

        Üdvözlöm: Dr. Miltényi Zsófia hematológus


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-03-26 19:05:55; Megválaszolva: 2011. szeptember 21., 18:07

      • Kérdések és válaszok a témakörben: