• RH faktor vizsgálata

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor úr/nő! 1981-ben, születésemkor egy budapesti kórházban AB Rh- vércsoportot állapítottak meg, újszülöttként különböző betegségek miatt kétszer is kaptam vérátömlesztést 0 Rh- vérrel. 2009-ben már Olaszországban élek, és terhességem miatt itt is vércsoportvizsgálatra küldenek. Az olasz kórház eredménye AB Rh+. Megismételtetik a vizsgálatot, és egy másik olasz klinika is AB Rh+ faktorú vércsoportot állapít meg. Ez hogyan lehetséges? Tévedtek volna Magyarországon? Üdvözlettel: K. Edina

        WEBBeteg szakértő válasza a RH faktor témában

        Üdvözlöm!


        Az Rh rendszerben vannak ún. Rh variáns esetek is, mely a szokásos savókkal Rh negativitást mutathatnak, de ma már további vizsgálatokkal ez kimutatható. Valószínűleg korábban emiatt állapitottak meg Rh negativitást.


        Üdvözlöm: Dr. Miltényi Zsófia hematológus


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-03-26 19:16:37; Megválaszolva: 2011. szeptember 15., 07:16

      • Kérdések és válaszok a témakörben: