• Életkilátások

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt doktornő/doktor úr! Férjem 37 éves, néhány hónapja szívkoszorúér-szűkület miatt katéterezték, a hematológiai vizsgálatok JAK2 pozitív chr. myeloproliferativ syndroma-t állapítottak meg dominálóan thrombocytosissal. Trombocita száma februárban 758 volt. Most Plavix, Aspirin mellett Thromboreducint szed. Szeretném tudni, hogy - mik az életkilátásai, gyógyítható-e a betegség - milyen vizsgálatok várnak még rá - gyermeket vállalhatunk-e Válaszát előre is köszönöm, tisztelettel: Ágnes

        WEBBeteg szakértő válasza a szívkoszorúér témában

        Üdvözlöm!

        Az essentialis thrombocytosis egy  ritka csontvelői betegség.  A prognózisa jó, akár évtizedeket is élhet szövődmények nélkül, de jelenleg a betegség nem gyógyítható. További vizsgálatok nem szükségesek, de rendszeres gondozáson részt kell vennie. Gyermek vállalásnak nem akadálya.

        Dr. Miltényi Zsófia hematológus 

         


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-03-13 23:15:40; Megválaszolva: 2011. szeptember 14., 08:50

      • Kérdések és válaszok a témakörben: