• Limfocita szám csökkenés

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr!

        25 hetes kismama vagyok, vérvételem eredményeként limfocitaszámom csökkenését mutatják ki, normál érték : 10-50 közöttlenne, 2 hónapja 4.1, legfrissebb eredmény pedig 2.7 volt, HGB szám 114, HCT szám 0.351.

        Kérdésem: Milyen betegség okozhat limfocita szám csökkenést? Milyen kezelésekre számíthatok a limfocita csökkenés okának kiderítéséhez? Milyen lehetséges gyógymódok vannak kezelését illetően? 

        Köszönettel,

        Kovácsné Erika 

        WEBBeteg szakértő válasza a terhesség, limfocita témában

        Üdvözlöm!

        Fontos lenne tudni, hogy a fehérvérsejtszáma milyen? Csak a különböző fehérvérsejtek számának aránya változott meg, vagy az összsejtszám is kevesebb, és ennek a lymphocytak számának csökkenése az oka? Leggyakrabban különböző fertőzéses betegségek (egyszerű nátha, de lehet egyéb vírusos, baktérium ill gomba fertőzés is) okozhatják. Ezen túl felmerül gyógyszerhatás, vagy csontvelőbetegség lehetősége is, de a leírtak alapján ez nem valószínű.

        Dr. Miltényi Zsófia haematológus


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-03-03 20:04:00; Megválaszolva: 2011. szeptember 09., 11:19

      • Kérdések és válaszok a témakörben: