• Mitől esik a vörösvértest-szám?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        A 91 éves édesapámnak egy hét alatt a vörösérsejtszintje 3,29-ről 2,74-re esett vissza. Egyébként vérszegény, és évente kétszer kap vért. Ez a hirtelen vörösvérsejt-csökkenés lehet-e attól, hogy a vér hígul, esetleg több folyadékot ivott, vagy valami súlyosabb probléma, esetleg valamilyen rák? Esetleg lehet-e attól, hogy elesett, és beverte a fejét? Koponya CT-t csináltak, de az nem mutatott ki semmit. A széklet vér mindig negatív.

        WEBBeteg szakértő válasza a vérszegénység, vörösvértest témában

        Ha rendszeresen transzfúzióra szorul és vérvesztés nem mutatható ki, akkor valószínűleg a vérképzéssel lehet gond, csontvelői elégtelenségről lehet szó. A hirtelen csökkenés oka ugyanakkor lehet a trauma okozta szövet közti vérzés. A fokozott folyadékbevitel okozhat hígulást a vérképben, de nem ilyen mértékűt, és nem ilyen folyadékbevitel mellett.

        Üdvözlettel, Dr. Plósz János


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2008-12-06 12:10:25; Megválaszolva: 2011. augusztus 18., 12:45

      • Kérdések és válaszok a témakörben: