• Édesapa

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        tisztelt doktornő!édesapámnak myeloproliferativ syndromája van!mit is jelent ez?milyenek az esélyek?későbbiekben mi várható?tisztelettel:kalocsáné.

        WEBBeteg szakértő válasza a leukémia témában

        Üdvözlöm! A krónikus myeloproliferativ syndromak közé a krónikus myeloid leukemia (döntően kóros fehérvérsejtszaporulat), a polycythaemia vera (a vörösvértetsek megnövekedett mennyisége), illetve az essentialis thrombocytemia (a vérlemezkék kóros felszaporodása) tartozik. Kezelése függ attól, hogy hány éves korban és melyik típusát igazolják, prognozisuk jó, sokáig maradnak ún. krónikus állapotban, de előfordulhat akut leukemiaba történő transzformációjuk is.

        Prognózisuk a legjobb esetben évtizedekig történő túlélést jelent, akut leukémiába történő átalakulásuk esetén azonban jelentősen rosszabb.

        Üdvözlettel: Dr. Miltényi Zsófia haematológus

         


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-02-18 19:11:06; Megválaszolva: 2011. szeptember 05., 15:36

      • Kérdések és válaszok a témakörben: