• Süllyedés

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Nő/Úr !

        Másfél éve MDS betegségem miatt csontvelő átültetésben részesültem. A mostani

        vérképem a következő . WBC 6,2 , RBC 3.9 , PLT 128 , HGB 129 , HCT 0,39 , MCV97,2

        Ezek számomra nagyon jó eredmények . Csak a süllyedésem 49 , amikor nemrég

        nagyon megfáztam ,felment 88-ra is. Ez aggaszt egy kicsit . Az lenne kérdésem ,

        hogy lehetséges nemcsak a vörösvérsejt szerkezete , működése okozza ezt a

        magas értéket , hanem még valami erős gyulladás is lehet szervezemben , bár 5 éve

        már hogy 25-50 között van ez az eredmény. Várom válaszát.

        WEBBeteg szakértő válasza a vérsüllyedés témában


        Üdvözlöm!

        A süllyedés önmagában lehet a vérszegénységtől is gyorsult, tehát ha a Hgb érték kicsit rosszabb, akkor a süllyedés lehet gyorsult. Nyilván ha valamilyen gyulladásos folyamata alakul ki ez az érték ettől függően változhat.

        Tisztelettel: Dr. Miltényi Zsófia haematológus


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-02-08 16:22:19; Megválaszolva: 2011. szeptember 02., 13:32

      • Kérdések és válaszok a témakörben: