• Fehérvérvérsejt túl alacsony , túl magas lett a vörös is

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Hosszú kortörténet, háromszor kezdtem neki és mindig elment a kép, igy röviden 2006-tól vérleletek jutottak a kezembe és ott olvastam, hogy a normálnak itélt leletbe azért voltak kiugró adatok, amire nem figyeltek fel. MCH 32.6 pg (27.o -32.o). ez a lelet gyomorpanaszok miatt gastoenterológián voltak. További vizsgálatra elküldtek, endoskópiás vizsgálatra, ahol hiatius harnia , volt, aztán küldtek CT-re , aztán UH-ra lényeg hogy a vérleletek ott tartanak, hogy a fehérvérsejtem 2006-ba 4.2 (4.o-11.o),időközben most az utolsó 2008-ba 3.6 abnormal 10*9/L, de vol 2007-be 3.2 is. jelenleg ott tattunk a legutolsó vizsgálatnál 2008 dec.lo. hogy fvs. 3.6. és most már a vörösvérsejt abnormális, iráták, 4.92  lo*12/L 3.8-4.8 ezek angol leletek, de volt egy 2007 magyar is fehérvs. 3.4 neutr.granlociták 48.6   5o.-65, lymphocyták 41.2  25.-4o, monocyták 8.4 3-7, neutrofil absz. 1.63 (2.-o-5.85), más problémák jelentkeztek, gyomromnál, ct, és uh vizsgálat, azt hiszem ahogy értem hasnyálmirigy valami, de utána kell náunem, a problémák a hasammal-? nem változnak, nem rosszebbak, de problémás, és mi ez a vérkép, tudom hogy az is baj, ha kevés a fehérvérsejt, , kérem ere most a válaszát köszönöm.

        WEBBeteg szakértő válasza a vérkép témában

        Tisztelt Érdeklődő!

        Az Ön által leírt laboratóriumi leletek csak minimálisan térnek el a normál tartománytól, így nem feltétlenül kell miattuk aggódni. Egy orvos soha nem a leleteket, hanem a beteget kezeli! Ha csak enyhe hasi panaszok miatt vizsgálták, ez szinte biztosan független a vérkép leletektől. Mindenesetre nem árt, ha a vérképét 6 havonta ellenőrizteti, mert a leletek további romlásának hátterében csontvelő-elégtenség merülhet fel.

        Üdvözlettel: Dr. Váróczy László hematológus szakorvos
         

         


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-01-18 21:24:46; Megválaszolva: 2011. augusztus 24., 10:59

      • Kérdések és válaszok a témakörben: