• MONO és Reticulocyta jóval alacsonyabb, ez gond?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr/Nő!

        Rutin vérvizsgálatom eredményét a háziorvos megnézte és csak a kicsit magas koleszterin szintre hívta fel a figyelmemet. A lapon viszont két érték mellett találok csillagot, mindegyiknél alacsonyabb az értékem a jónál. Az általam ismeretlen kifejezések: MONO és Reticulocyta. Mit jelentenek ezek? Kell-e figyelnem valamire?

        Köszönöm a segítséget: Egervári Éva

        WEBBeteg szakértő válasza a magas koleszterin témában

        Tisztelt Kérdező!

        A kicsit magas koleszterinszintet a telített zsírok fogyasztásának a mérséklésével, a fizikai aktivitás fokozásával csökkentheti. A monocita (MONO) a fehérvérsejtek egyik típusa, ami az elpusztult vagy károsodott sejtek bekebelezésében vesz részt. Értéke: 1-12 % között mozoghat (nem írja az Öné mennyi volt), de inkább annak van jelentősége, ha a számuk a normál tartományon felül van. A retikulocita fiatal vörösvértest, amelyből 1-3 nap alatt vörösvértest alakul ki. Ha az értéke csökkent azt jelzi, hogy a csontvelőben nem termelődik elég vörösvértest. Mutassa meg családorvosának a leleteit, aki a többi laboreredménnyel együtt értékeli az eredményeket.

        Dr. Jóna Angelika


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-01-09 16:18:47; Megválaszolva: 2011. augusztus 24., 10:41

      • Kérdések és válaszok a témakörben: