• Vérvételi eredmény

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Nő/Úr! Egy hónapja teljes vérvizsgálatot végeztek nálam, ahol egész minimális LDL-C eltérést (0.36 nmol/l) találtak, a többi értékem normális volt. Két hete vért adtam, most kaptam értesítést, hogy eltérést találtak az eredményekben, ezért újabb vérvizsgálaton kell megjelennem. A neten annyit megtudtam, hogy a vér útján terjedő betegségeket és a máj betegségeit vizsgálják. A vérvétel előtt egy héttel kaptam influenza elleni védőoltást, illetve kezdtem szedni béltisztító kapszulát. Kérdésem, hogy ezektől a dolgoktól, illetve a véradás előtti kiadós ebédtől és kávétól lehet-e olyan eltérés a vérben, ami további vizsgálatot igényel? Továbbá szeretném kérdezni, hogy konkrétan mit vizsgálnak a véradás során levett vérben, azok határértékei milyen értékek? Tisztelettel köszönöm válaszukat!

        WEBBeteg szakértő válasza a vérkép témában

        Tisztelt Érdeklődő!

        Véradás előtt mennyiségi és minőségi vérképet ellenőriznek, emellett hepatitis és HIV serológiát. (A normál laboratóriumi tartományokat a leletek tartalmazzák, így azt helyszűke miatt most nem részletezném).  Az Ön által említett tényezők - védőoltás, étkezés, diéta - az eredményeket nem befolyásolják.

        Üdvözlettel: Dr. Váróczy László hematológus szakorvos


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-01-18 20:17:42; Megválaszolva: 2011. augusztus 23., 08:10

      • Kérdések és válaszok a témakörben: