• Vérszegénység?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt doktor úr/nő! Két hónappal ezelőtt erős hajhullásom miatt vért vettek tőlem, a laboeredményeim ilyenek lettek: fehérvérsejt szám:6,03 (ref.tart. 4-11), vörösvértest szám:4,27 (4-5,2), haemoglobin:122 (120-155), haematokrit:36,2 (37-45), thrombocyta:254 (150-400), vas:10 (7-27). Az összes többi is normális volt. Azt mondta az orvos, rendben vagyok, csak a haematokritom alacsony kissé. Nem kaptam semmit. 2 hónappal később (a múlt héten) ismét vérvételre kellett mennem, az eredményeim ugyanazok lettek (a haemoglobin növekedett csak picit - 126-ra, a vas 15,5-re), de a haematokrit értékem tovább csökkent, már csak 34,7 (37-45). Az orvos Ferrograd folic tablettát írt fel, de nem nagyon értem, miért, hiszen a vasszintem rendben van. A hajam továbbra is hullik. Az haematokrit érték ilyen gyors csökkenése eléggé megijesztett és nem tudom hová tenni. Valami komolyabb bajom is lehet? Normálisan táplálkozom (bár két héttel a vérvétel előtt egy elég súlyos lelki traumán mentem keresztül, nem volt étvágyam, de azért odafigyeltem, hogy egyek rendesen). Ez okozhatja a csökkenést? Mit kellene tennem, hogy megszüntessem ezt az állapotot? Válaszát előre is köszönöm! H. Csilla

        WEBBeteg szakértő válasza a vérszegénység témában

        Tisztelt Kérdező!

        A Ferrograd folic segíteni fog, nem hiszem, hogy komoly baja van. Ellenőriztesse a vérképét rendszeresen, és ha továbbra is fennáll a probléma, menjen el hematológushoz.

        Dr. Bodnár Edina bőrgyógyász

         


         

         

         


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2008-12-22 10:58:41; Megválaszolva: 2011. augusztus 22., 10:25

      • Kérdések és válaszok a témakörben: