• Antifoszfolipid szindróma gyanú

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Június végén kezdődött a kálváriám, vírusfertőzéssel, magas láz,végtagok, fejfájás, fülfájás, nyaki nyirokcsomó-duzzanatokkal, amelyek fájdalmasak voltak. Az erőm elhagyott, fáradékony voltam. A lázas laborokban pancytopaneia volt, így kerültem a haematologiára. Az ott levett vérképeredményekből kétfajta vírusfertőzés derült ki, parvovírus B 19 akut fertőzés, és EBV fertőzés. MR vizsgálat EEG vizsgálat 7. hónapban negativ, hasi ultrahang gyakorlatilag negatív. már kezdtem összeszedni magam, még az izületeimet éreztem azért, mikor 7 hét után jött megint egy eredmény, az anti-kardiolipin szint pozitív,102.ANF, thransglutaminase negativ. Azóta kapok naponta 5000 egység Fragmint. újabb vérvizsgálatok következnek és az idegeim teljesen kimerülnek.Az lenne a kérdésem, hogy az emelkedett anti-kardiolipin szintet a vírusok is okozhatták-e, és alapból is fennáll így is a trombózis veszélye, vagy csak az antiphospholipid syndroma gyanuja miatt kapom?

        WEBBeteg szakértő válasza a vírusfertőzés témában

        Üdvözlöm!

        Az antiphospholipid syndroma lehet primer és secunder, ez utóbbi esetben egyéb betegség, esetleg fertőzés provokálja az antitestek termelődését és okozhat betegséget. Antiphospholipid syndroma diagnózisához egy klinikai tünet is kellene, vagyis thrombozis, vagy vetélés előfordulása. Tekintettel arra, hogy egyéb autoantitest pozitivitás és izületi panaszok is vannak, felmerül társuló autoimmun betegség lehetősége is. Valószínűleg az antiphospholipid syndroma gyanúja miatt kapja a Fragmint.

        Tisztelettel: Dr Miltényi Zsófia haematológus


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2008-09-11 22:36:34; Megválaszolva: 2011. augusztus 05., 11:01

      • Kérdések és válaszok a témakörben: