• Emelkedett vörösvérsejt szám

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő! A kislányom vérvételi leleteiről lenne szó. Nyugtalanít, hogy évről évre magasabb vörösvérsejtszámokat mutatnak a leletei. A gyermekorvosunk azt mondta nem olyan mértékű az eltérés hogy foglalkozni kellene vele, főleg hogy a hemoglobin és hematokrit értékek normálisak. A gyerek egyébként jókedvű, mozgékony, nem fáradékony, inkább sápadt, mint pirospozsgás, ránézésre az orvosunk inkább vérszegénynek nézné. Nem túl gyakran beteg, néha a hasát fájtatja, de inkább iskolai időszakban. Tavasszal voltunk emiatt ultrahangon, de az negatív lett. Jelenleg epilepszia gyanúja miatt kivizsgálták, koponya MR készült ami negatív lett. A vérvizsgálatok áltlában kisebb fertőzés, jellemzően megfázás, nátha után készültek. 2017 januárban erre Zinnatot kapott. A mostani vérvétel előtt is meg volt fázva, de antibiotikumot nem kapott, csak 1 alkalommal cataflam cseppet lázra. Nem tudom számít e, de 08.09-én eltört a könyöke, az jelenleg gyógyul. Mellékelem az eredményeket. Kérem mondjon véleményt, hogy valóban rendben van ez így és nem kell aggódnom, vagy utána kell járni mi okozza. Köszönöm válaszát!

        Dr. Ujj Zsófia Ágnes válasza a mcv témában

        Kedves Kérdező! Valóban nem a vvt szám a legfontosabb, hanem a a hgb, ami jó, és az mcv és mch ami alacsonyabb. Inkább ezt nézném meg. Nem vérszegény, de mivel ezek alacsonyak ki kellene zárni a vashiányt. Ha a hasi panaszokhoz esetleg puffadás, hasmenés, alacsonyabb testsúly társulna, felszívódás zavar irányába, pl lisztérzékenység nézném meg. Abba is belefér a vashiány. Azt nem nézték?


        Kérdés: 2017. október 06., 11:51; Megválaszolva: 2017. október 06., 15:58

      • Kérdések és válaszok a témakörben: