• Véralvadásgátlás műtét előtt-után

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő! Kérem válaszát az alábbi kérdésemre: Marfarint szedek, pitvarfibrilláció miatt. Tavaly a nőgyógyászati nagy műtétem (méh és függelékei eltávolítása) előtt át kellett állnom a Fraxiparine-ra, műtét után pedig 6 hétig a karomba kaptam a Clexane-t. Utána újra Marfarin. Az szeretném tudni, miért nem lehet folyamatosan a Marfarint szedni, mennyiben más a hatása az injekcióknak? Annyit tudok, hogy a Marfarin a vérlemezkék összetapadását gátolják. Most epekő műtét várományosa vagyok. Kezdődik újra a hasszúrkálás, amit nagyon nehezen viselek és teszek meg. Elkerülhető lenne ez a tortúra, ha valamelyik újabb típusú véralvadásgátlót szedném, amelyeknél nincs INR ellenőrzés sem, csak a drágasága miatt nem terjedt el? Vagy más okból sem? Mindegyik betegségem gondozott, gyógyszerekkel a normál kategóriákban vagyok. Most az apró epeköveimtől kell megszabadulnom. A tavalyi műtétem komplikációk nélkül zajlott le. Epidurális érzéstelenítés és altatás kombinációját alkalmazták. Gondolom most is így lesz, hiszen bevált. Előre köszönöm válaszát! Tisztelettel: "Epekő" jelige

        Dr. Ujj Zsófia Ágnes válasza a műtét lmwh témában

        Tisztelt Kérdező! Nem. Csak az injekciónak felfüggeszthető vérzés esetén a hatása, a többinek nem, vagy lassan, vagy nehezen. Ezért kell injekció mindig műtétnél és ezzel jár jól.


        Kérdés: 2017. augusztus 25., 13:16; Megválaszolva: 2017. augusztus 25., 13:58

      • Kérdések és válaszok a témakörben: