• Hematológiai betegség

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Dr.Nő! Szeretnék tanácsot kérni.Ön javasolna e valamilyen kivizsgálást az alábbi laborlelet alapján!? Kislányom egész testén bőrkiütés-foltok jelentkeztek.erre kaptuni antibiotikumot.Ebből adodoan laborvizsgálatot kért a házi orvosunk. Semmi más tünet nem volt.Az antibiotikumot csak vérvétel után kezdtük el szedni.A bőrkiütés-foltok néha néha vissza tértek még az antibiotikum szedése után is.Aggodom mert a vas tavaly is ilyen alacsony volt...ÖN szerint utalhat e valamilyen betegségre a labor eredmény? Hova tudnék fordulni?Javasolna e valamilyen kivizsgálást? Válaszát nagyon várom! Amit előre is nagyon szépen köszönök! Tisztelettel. Sajnos a labor eredményt nem tudom feltőltenii ezért bemásolom a csillagos értíkeket és a referenciatartományt. FVS SZÁM AUTOMATÁVAL; 2.544** 4.0-9.0 HAEMOGLOBIN AUTOMAT.: 102.8.** 125.0-160.0 HAEMATOKRIT AUTOMAT.: 0.311** 0.38-0.48 VVT TÉRFOGAT.: 67.45** 80.0-97.0 ÁTL.VVT.HGB: 22.28**. 27.0-34.0 SEGMENT: 43.85%** 48.0-70.0 MONOCYTA: 18.64.%** 0.0-12.0% Vérkép szöveg:VVT-ben MIKROCYTOSIS, HYPOCHROMASIA. VÉRSEJSÜLLYEDÉS: 22.0** 1.0-11.0 SE VAS: 4.3.** 14.0-28.3 sTRF Receptor :6.6* 2.2-5.0 FERRITIN: 1* * 20.0- 220.0

        Dr. Ujj Zsófia Ágnes válasza a vashiány gyermeknél témában

        Kedves Levélíró! Igen érdemes ezeket megnézni, nincs e összefüggés, a területileg illetékes gyermekgyógyászat ambulanciára kérnék beutalót. A kiütés lehet véralvadással, vérképzési zavarral, de inkább fertőzéssel, immun eltéréssel kapcsolatos, érdemes megtudni mi az oka. Emellett a vashiány is ellenőrizendő, nincs-e annak is oka, és nem szükséges-e pótolni. A fehérvérsejt szám és segment is alacsony, amit nehéz eldönteni, nem a kiütés-fertőzés miatt-e, emiatt nagyobb-e a monocyta. Én összeszedném, ha volt esetleg korábbi labor, ha volt hasi ultrahang, és a házi gyermekorvostól kérnék beutalót és utána kell kérdezni, kell-e előjegyzés.


        Kérdés: 2017. július 31., 09:46; Megválaszolva: 2017. augusztus 02., 21:29

      • Kérdések és válaszok a témakörben: