• trombocita

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Címzett! A napokban voltam vérvételi vizsgálaton, nagy labort kértem magán úton, ahol a vérképemen egyetlen egy eltérés mutatkozott, mégpedig a trombocita, amelynek az értéke 110 volt (150-400 között megfelelő) minden más értékem jó. Ezen kívül még d vitamin hiányom van, melynek értéke 48 volt (75-től normális). A vas értékem is jó, 28. Nőgyógyászati műtétem volt április 25. napján, arra tekintettel, hogy időközönként majdnem egy éven keresztül pecsételő vérzésem volt együttlét során. A mestruációm első két napján bőséges.A műtéttel kontakt vérzésem megszűnt. Nem tudom, hogy ez az eredményre hatással lehetett-e, ezen kívül eszek egy propranolol gyógyszert pulzusra (hashimoto), melynek papírján mellékhatásként a következő áll: vérképzőszervi és nyirokrendszeri betegségek és tünetek, csökkent vérlemezkeszám miatt pontszerű bevérzések. Esetleg ez? Kicsit aggaszt ez az eredmény. Köszönöm megtisztelő válaszát.

        Dr. Ujj Zsófia Ágnes válasza a thrombocyta alacsony témában

        Kedves Levélíró! A vérezgetések nem függhettek össze ezzel? Az alacsony thrombocyta szám vérzést okoz, bár 110-nél nem feltétlenül. Akkor volt labor? Elvileg ritkán de a propranolol is okozhat, ennek szedése előtt volt labor, akkor jó volt a szintje? Ez eldöntheti. Szerintem 1-2 hét múlva ismételjék meg a labort és keressen fel belgyógyászt, átgondolni kell e, vagy lehet e a gyógyszeren változtatni, kell e más vizsgálat, vérzékenység irányában. A nőgyógyászaton nem tudom mivel magyarázták a vérzést és mit csináltak, de a bőséges menszesz is összefügghet.


        Kérdés: 2017. június 06., 14:19; Megválaszolva: 2017. június 07., 06:40

      • Kérdések és válaszok a témakörben: