• Kell e tovbbi ketelés?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Dr Nő, Dr Úr! Azzal a kérdéssel fordulok Önökhöz, hogy kb másfél hete volt egy hasi műtétem laporoscopos endometriozis miatt...kaptam negy alkalommal vérhigitot..ám a tegnapi nap hirtelen éles fájdalmat éreztem a hátamban. Ezért a férjem elitt a semmelweis sürgősségire... Ahol megvizsgáltak vért vettek...moitorozva voltam kb három órát. A kezelő orvos azt mondta hogy a leletem negativ majdnem kivéve a d dimert ami 0.60 es 0.50 ig normális....illetve a Hs Troponin 1.1 ami 0.0tol 15.6ig jo szoval eppen hogy protrombin ido 8.2 aminek az also hatara 8.0... Nem vagyok nyugodt a hatam mar nem faj annyira de azert elegge ram ijesztettek. Válaazukat köszönöm

        Dr. Ujj Zsófia Ágnes válasza a műtét utáni vérhígitó témában

        Kedves Levélíró! A troponin és protrombin teljesen jó. A d dimer ugye azért lett nézve nincs e tüdőembólia - vérrög tödőérben - ami kivédése miatt adták a műtét után a vérhígitót. Elvileg maga a d dimer nem igazolja, mert elég sok más betegségben vagy állapotban is lehet magasabb. Pl endometriósisban is akár, de műtét után is. Szóval ha nincs panasza, nem lesz gond sem, és ellenőrizni pedig panasz nélkül felesleges. Elvileg ha nem fekszik és mozog, nem kellene hogy gond legyen.


        Kérdés: 2017. május 02., 15:02; Megválaszolva: 2017. május 02., 22:06

      • Kérdések és válaszok a témakörben: