• vas-hiány

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves Doktornő!!! Vas hiányban szenvedek, minden lehetséges vizsgálatot elvégeztek, az eredmények negatívak. (mensesem rendben, erős vérzésem nincs.) A vas lecsökkent a szervezetemben 2-re , Vénásan kaptam vasat, ideiglenesen rendeződött, majd megint lecsökkent 2-re. A vizsgálatok során megállapították, hogy a vasraktáram csordultig van , de a szervezetem nem hasznosítja. jelenleg, Neo-Ferro-Folgammát szedek, a vasam jelenleg 7-8 között van. Kérdezni szeretném Öntől , mi lehet az oka milyen vizsgálatokat kellene még végeztetnem , hogy megtudjam az okát??? Életem végéig vas tablettát kell szednem???

        Dr. Ujj Zsófia Ágnes válasza a vashiány témában

        Kedves Kérdező! Biztos minden vizsgálat meg volt-e, nem csak vas szint kell, hanem ferritin, solubilis transzferin receptor, transzferin szaturáció. Emellett nőgyógyászati vizsgálat mellett tumorkutatásként vastagbél, gyomortükrözés, mellkas röntgen, mammográfia. A vashiány tünet, mindig van oka. PErsze nem mindig derül ki. Menjen el hematológushoz ha nem lett volna.


        Kérdés: 2017. április 08., 11:09; Megválaszolva: 2017. április 11., 09:33

      • Kérdések és válaszok a témakörben: