• magas lymphocyta szám

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő! A laboreredményembe 2013 óta emelkedett lymphocyta és kissé csökkent neutrophil százalék tapasztalható! Endometriosis az alapbetegségem. Tüneteim nincsenek. Az endometriosisból kifolyólag lombikbébi programmal születtek gyerekeim. A kezelőorvosom azt mondta az endometriosis nem okozhat ilyen eltéréseket a vérképemen. Leírnám az elmúlt években tapasztalt eredményeimet és a tanácsát kérem mire gondoljak, mi lehet az oka ennek. 2013. 05 hó: fvs 5.92,neutrophil 2.46, lymphocyta 2.85, monocyta 0.34, Neutrophil 41.50 százalék( 50-70 ig van a referencia), Lymphocyta 48.10 százalék (20-45 közt van a referencia) 2014.03. fvs:5.42, neutrophil 1.83, lymphocyta 2.97, monocyta 0.31, neutrophil 33.3 százalék, lmyphocyta 54.8 százalék 2015. 05. fvs 4.73, neutropil 1.83, lyphocyta 2.30, monocyta 0.44. neutrophil 38.7 százalék, lyphocyta 48.6 százalék 2016. 10. hó fvs 7.12, neutrophil 3.00, lymphocyta 3.31, monocyta 0.48, neutrophil 42.10 százalék, lymphocyta 46.50 százalék. 2017. 02.23 fvs 4.91, neutriphil 1.92, lyphocyta 2.44, monocyta 0.37, neutrophil 39.10 százalék, lyphocyta 49.70 százalék. Köszönettel!

        Dr. Ujj Zsófia Ágnes válasza a alacsony neutrofil témában

        Kedves levélíró! Az fontos, hogy az össz fehérvérsejtszám normális. És nincs gondolom vérszegénység és a vérlemezke szám is jó, ha nem írta. A lymphocyta azért magas mert alacsony a neutrofil fehérvérsejtek aránya. Amíg ez semmiképpen nem megy 1.5 alá az jó. Lehet ennek több oka, lehet ciklikus neutropénia,remélhetőleg nincs jelentősége énem lesz semmi belőle. Nem sürgős jelleggel meg lehetne mutatni hematológusnak személyesen is.


        Kérdés: 2017. április 05., 18:23; Megválaszolva: 2017. április 05., 20:21

      • Kérdések és válaszok a témakörben: