• magas lymphocyta szám

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő! A laboreredményembe 2013 óta emelkedett lymphocyta és kissé csökkent neutrophil százalék tapasztalható! Endometriosis az alapbetegségem. Tüneteim nincsenek. Az endometriosisból kifolyólag lombikbébi programmal születtek gyerekeim. A kezelőorvosom azt mondta az endometriosis nem okozhat ilyen eltéréseket a vérképemen. Leírnám az elmúlt években tapasztalt eredményeimet és a tanácsát kérem mire gondoljak, mi lehet az oka ennek. 2013. 05 hó: fvs 5.92,neutrophil 2.46, lymphocyta 2.85, monocyta 0.34, Neutrophil 41.50 százalék( 50-70 ig van a referencia), Lymphocyta 48.10 százalék (20-45 közt van a referencia) 2014.03. fvs:5.42, neutrophil 1.83, lymphocyta 2.97, monocyta 0.31, neutrophil 33.3 százalék, lmyphocyta 54.8 százalék 2015. 05. fvs 4.73, neutropil 1.83, lyphocyta 2.30, monocyta 0.44. neutrophil 38.7 százalék, lyphocyta 48.6 százalék 2016. 10. hó fvs 7.12, neutrophil 3.00, lymphocyta 3.31, monocyta 0.48, neutrophil 42.10 százalék, lymphocyta 46.50 százalék. 2017. 02.23 fvs 4.91, neutriphil 1.92, lyphocyta 2.44, monocyta 0.37, neutrophil 39.10 százalék, lyphocyta 49.70 százalék. Köszönettel!

        Dr. Ujj Zsófia Ágnes válasza a alacsony neutrofil témában

        Kedves levélíró! Az fontos, hogy az össz fehérvérsejtszám normális. És nincs gondolom vérszegénység és a vérlemezke szám is jó, ha nem írta. A lymphocyta azért magas mert alacsony a neutrofil fehérvérsejtek aránya. Amíg ez semmiképpen nem megy 1.5 alá az jó. Lehet ennek több oka, lehet ciklikus neutropénia,remélhetőleg nincs jelentősége énem lesz semmi belőle. Nem sürgős jelleggel meg lehetne mutatni hematológusnak személyesen is.

        Figyelem! A válasz nem helyettesíti az orvosi vizsgálatot, diagnózist és terápiát. A kérdésben megfogalmazottakért portálunk nem vállal felelősséget.

        Kérdés: 2017. április 05., 18:23; Megválaszolva: 2017. április 05., 20:21

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Kedves Doktornő! Az alábbiakban kérném a segítségét. Én 38 éves nő vagyok jelenleg vizsgálnak magas trombocitaszám miatt. Még nincs diagnózis. Évek óta magas max 580, a többi értékem a normál értéket kicsit meghaladja, a normál felső...
        Tisztelt Doktornő! A kislányom vérvételi leleteiről lenne szó. Nyugtalanít, hogy évről évre magasabb vörösvérsejtszámokat mutatnak a leletei. A gyermekorvosunk azt mondta nem olyan mértékű az eltérés hogy foglalkozni kellene vele, főleg...
        Tisztelt Doktornő! A kislányom vérvételi leleteiről lenne szó. Nyugtalanít, hogy évről évre magasabb vörösvérsejtszámokat mutatnak a leletei. A gyermekorvosunk azt mondta nem olyan mértékű az eltérés hogy foglalkozni kellene vele, főleg...
        Tisztelt Doktornő ! Szeretném Öntől megkérdezni, hogy az alább leírtak mit jelentenek összességében és mit javasol a lent leírtakon kívül, kell-e mennem tovább szakorvoshoz vagy nem. ( A kezelőorvosom már nem hívott vissza kontrollra) Mivel...
        Üdvözlöm! Két éve született a lányom toxémia miatt császármetszéssel.Szülés másnapján már kaptam a clexant 0,4 est (80 kg voltam akkor) Ötödik napon lázam lett és fulladni kezdtem. Kórházba kerültem embólia gyanuval, de a CT...
        Tisztelt Doktornő! Kérem válaszát az alábbi kérdésemre: Marfarint szedek, pitvarfibrilláció miatt. Tavaly a nőgyógyászati nagy műtétem (méh és függelékei eltávolítása) előtt át kellett állnom a Fraxiparine-ra, műtét után pedig 6...
        Tisztelt Doktornő! Köszönöm múltkori válaszát ( http://www.webbeteg.hu/orvos-valaszol/hematologiai_betegseg/154418 ) . Azóta sajnos új vérképem van, mert pár napja be kellett mennem a kórházba olyan rosszul voltam, és 5 eltérést is találtak...
        Tisztelt Szakértő! 32 éves férfi vagyok, kb. 2 hónappal ezelőtt kezdődtek panaszaim: fáradékonyság, időnként jelentkező légszomj, szédülés. Az elmúlt 1 hónapban azonban felerősödtek: szédülés, heves szívdobogás-érzés a...
        Üdvözlöm! Középkorú férfiként, nagyjából 15 hónapja tüdőembóliám zajlott le. A legutóbbi mellkas CT vizsgálat kimutatta, az erek szabályosan feltelődtek. Genetikai hajlamom nem igazolódott, ezt fél évvel az "esemény után"...
        Doktor Nő! Röviden az esetem: 2014 végén sarkoidzist (tüdő) diagnosztizáltak Nálam. Május óta nem szedek rá gyógyszert (előtte egy évig medrol és metotrexat (20mg/hét - tabletta) kombinációját szedtem. Az egy éves kezelést lezáró CT...