• Mutációk (heterozigóta)

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő! 2009-ben császármetszès után 2 hèttel stroke-ot kaptam.(azelőtt soha semmi bajom nem volt,problèmamentes volt a terhessègem), majd a hirtelen jött stroke miatt egy kèsőbbi genetikai vizsgálat az alábbiakat igazolta: V. alvadási faktor Leiden mutációja: (1.allèl normál, 2.allèl normál, genotípus normál). MTHFR C677T mutáció: (1.allèl normál, 2.allèl:mutáns,genotìpus heterozigóta) Prothrombin G20210A mutáció: (1.allèl normál, 2.allèl mutáns, genotípus heterozigóta) Emiatt elvileg hajlamos vagyok a trombózisra, ès èlethosszig vèralvadásgátlót kell szednem. Azelőtt fogalmam sem volt, hogy nekem ilyen gènhibám van. Nemrèg a 8 èves kisfiamnak is kèrtem genetikai vizsgálatot, hogy nem-e örökölte-e ezt a trombózis hajlamot, ès kiderült, h sajnos ugyanezek az eredmènyei mint nekem. (a Genoid intèzetnèl nyálkamintával törtènt a vizsgálat) Egy korábbi ultrahangból az is kiderült, h a kisfiamnak 1 vesèje van. Ez a rendellenessèg adódhatott a gènhiba miatt? Illetve szüksèges lenne-e a fiamnak további vizsgálat emiatt, cèlszerű esetleg valamilyen vitamint (folsav stb.) szednie? Köszönöm válaszát.

        Dr. Ujj Zsófia Ágnes válasza a thrombofilia gyermeknél? témában

        Kedves Kérdező! Nem függ össze a veséjével. Van heterozigóta hajlama, de nem volt trombózisa, nem kell vérhigítót kapjon. Viszont sem étrend sem vitamin nem korrigálja. Reméljük neki nem is lesz emiatt gondja!


        Kérdés: 2017. március 10., 09:21; Megválaszolva: 2017. március 10., 14:28

      • Kérdések és válaszok a témakörben: