• Terhesség alatti bevérzés

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Jó napot! Az lenne a kérdésem hogy 2015 április elején közvezlenül a második császármetszésem után mélyvénás trombozisom lett ami végett a mostani terhességemnél 0,4ml clexanenal kell szurni magam. Közben sajnos 13 hetesen bevéreztem. Hematologushoz járok fel pestre de jelenleg még terhesen nem látott. Kérdésem az lenne hogy tényleg lehetséges e a bevérzés a clexanetöl? A nögyógyászok azt mondták lehetséges. Viszont mellette pánikbeteg is vagyok ami miatt ezt a szituációt nehezen viselem. Köszönöm válaszukat.

        Dr. Ujj Zsófia Ágnes válasza a clexane témában

        Kedves Levélíró! Az első terhesség, vagy a császármetszés, vagy örökletes tényezők okozhatták a trombózist, ezt utólag megmondani nem lehet. Az örökletes trombózisra hajlamosító tényezők kizárása nem tudom meg történt-e. Részben ettől is függene, de gondolom a jelenlegi clexane adását is egyeztették hematológussal. Elvileg igen okozhatott egyébként vérzést, vagy hozzájárul az e nélkül is bekövetkezett vérzéshez. Szerintem indokolt lenne konzultáljon hematológusával. Függ a bevérzés méretétől is szerintem a teendő.


        Kérdés: 2017. február 21., 06:26; Megválaszolva: 2017. február 21., 21:47

      • Kérdések és válaszok a témakörben: