• Nyirokcsomó

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt doktornő! Nyaki gerincsérv miatt MRI vizsgálatot készítettek,melyen Mellékleletként a következő volt feltüntetve: A NYAKI NAGYEREKMENTÉN ÉS SUBMANDIBULARISAN MINDKÉT OLDALON BAL OLDALI DOMINANTIÁVAL TÖBB 5-14 MM KÖZÖTTI NYIROKCSOMÓ LÁTHATÓ. Hogyan kell ezt értelmeznem és kell-e emiatt további vizsgálatot kérnem? Mostanában nem fájt a torkom, csak az előző náthás betegség óta még naponta párszor hurutos szerű köhögésem van.

        Dr. Ujj Zsófia Ágnes válasza a nyirokcsomó témában

        Kedves Kérdező! Az jó, hogy 2 cm alatti, menjen el háziorvoshoz, szerintem kellne egy nyaki ultrahang az látja a nyirokcsomó szerkezete kóros e vagy nem, vérkép vizsgálat, esetleg vírusszerológia és fül-ott-gégész ha nem múlik el. Remélhetőleg - és nagy számok alapján ennek van esélye inkább - gyulladás, fertőzés, ami akár tünetmentesen zajlott.


        Kérdés: 2017. január 25., 18:53; Megválaszolva: 2017. január 25., 20:22

      • Kérdések és válaszok a témakörben: